Új fővárosa lesz Egyiptomnak

Kairó helyett egy új főváros létrehozásáról állapodott meg Egyiptom és az Egyesül Arab Emírségek a most megrendezett konferencián Sarm-es-Sejkben. 45 milliárd dollárból egy teljesen új várost hoznak létre, ezzel csökkentve a Kairó túlzsúfoltságát.

A projektet 7 év alatt megszeretnék valósítani. Egyiptom új fővárosa Kairótól keletre lesz, a Vörös-tengerig tart majd, főleg sivatagos területen. A projekthez hozzá tartozik az is, hogy jobban ki fogják használni a megújuló energiát is, így például napkollektorok fogják adni a város áramellátásának nagy részét. Az elemzők szerint ezzel Egyiptom gazdasága is fellendül.

Az új fővárost tehát már úgy tervezik meg, hogy egyben a legmodernebb város legyen, és a várostervezés szempontjából is érdekes lesz figyelni a projektet.

Forrás: Reuters
Fotó: Amr Abdallah Dalsh/Reuters

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!