KezdőlapGazdaság és üzletÚj fővárosa lesz Egyiptomnak

Új fővárosa lesz Egyiptomnak

-

Kairó helyett egy új főváros létrehozásáról állapodott meg Egyiptom és az Egyesül Arab Emírségek a most megrendezett konferencián Sarm-es-Sejkben. 45 milliárd dollárból egy teljesen új várost hoznak létre, ezzel csökkentve a Kairó túlzsúfoltságát.

A projektet 7 év alatt megszeretnék valósítani. Egyiptom új fővárosa Kairótól keletre lesz, a Vörös-tengerig tart majd, főleg sivatagos területen. A projekthez hozzá tartozik az is, hogy jobban ki fogják használni a megújuló energiát is, így például napkollektorok fogják adni a város áramellátásának nagy részét. Az elemzők szerint ezzel Egyiptom gazdasága is fellendül.

Az új fővárost tehát már úgy tervezik meg, hogy egyben a legmodernebb város legyen, és a várostervezés szempontjából is érdekes lesz figyelni a projektet.

Forrás: Reuters
Fotó: Amr Abdallah Dalsh/Reuters

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek