Új-Zélandon költségvetési többlet várható – no comment

Míg itt hazánkban a költségvetési hiánnyal szenvedünk, addig az új-zélandi miniszterelnök John Key azt jelentette be,hogy 2014-15-ös évben költségvetési többletet fog mutatni a büdzsé, sőt ezután tovább fog nőni. Erre az ország devizája nem is tehetett mást, mint tovább erősödött. A helyzet tehát adott, lényegesen magas alapkamat, 3,00%!!! Jó gazdaság. Új-zélandi dollár erősödése.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Meddig erősödhet még az NZD? Ha átviszi a 0,8841-es legutóbb csúcsot akkor egészen 0,9000-ig is menetelhet, de akár még tovább is, folyamatosan csúcsokat döntöget. A piac adott neki, a többi országban alacsony az alapkamat, a háborús konfliktusoktól messze van. Itt-ott arany is található az országban. Érdemes odafigyelni az ausztrál dollárra is, mert kihathat az erősödés arra a devizára is.

nzdusd

Forrás: ironfx.com, metatrader4

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!