Űr részvények, amire nem is gondolnál

Bár már több évtizede annak, hogy embert küldtünk a világűrbe, mégis a magán cégek most kezdtek el mozgolódni (vagyis az elmúlt 10 évben). Már több cég a tőzsdére is betette a lábát, így mi is részesedhetünk a bevételeikből. Körül is néztem a részvények között, hogy vajon melyikbe érdemes beszállni. Volt egy cég, aki még tetszik is, de az árfolyam már úgy kilőtt, mint egy űrhajó.

Az alábbi grafikon a Lockheed Martin Corporation-hoz tartozik, és láthatod, hogy az elmúlt 5 évben megnégyszereződött a cég részvényének az ára. Pedig még a forgalom sem kimagasló. Ebbe a részvénybe csak akkor lenne érdemes befektetni, ha 180 és 200 dollár közé visszakorrigál az árfolyam. A kép alatt folytatom!

Lockheed Martin Corporation - részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Lockheed Martin Corporation – részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

A külföldi elemzők még a Boeing-et emelik ki, mint az űrpiac egyik meghatározó beszállítóját (pl. műholdak).  Tudtad, hogy az amerikai hadsereg megrendelései adják a Boeing bevételeinek közel 27%-át? Ez is hozzárjul a vállalat stabilitásához. A cég osztalékot is fizet negyedévente, ami a befektetőknek is vonzó. Jelenleg az árfolyam egy kisebb korrekción van túl, ez most jó beszállási lehetőséget tartogat számunkra. 110 dollár alatt (ha lecsökkenne az árfolyam, jelenleg nem érdemes vásárlásban gondolkozni, ez lesz a stop szintünk. A következő 2-5 évben a 170-200 dolláros árat is elérheti a részvény árfolyam, és közben még osztalékot is kapunk. Bár a cég bevételeinek kis része származik az űrkutatásból, és az ezekhez kapcsolódó tevékenységekből, de ez a piaci szegmens fogja felhajtani majd a várakozásokat.

Boeing részvény elemzés - finviz.com - minner.hu
Boeing részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni Boeing részvénnyel, próbáld ki!:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!