Utálod a bankokat, szerinted lehúznak? Akkor ezt szeretni fogod!

A devizahiteles problémák tovább növelték a lakosság ellenszenvét a bankokkal, pénzügyi intézményekkel szemben. Nemcsak a Facebookon, vagy blogokon lehet a kommentek között olvasni a negatív hozzászólásokat, hanem szinte mindenhol, a lakosság minden rétege picit rosszabbul áll a bankokhoz. Persze nélkülük nehéz ügyeket intézni, illetve manapság mindenhez kell bankszámla, így megkerülhetetlenek. Többször hallom azt is, hogy lehúznak…

Persze, de az milyen jó, amikor a közeledben van egy bankfiók, és nem kell sokat utaznod. Igaz? Aztán jön a következő érv, hogy a hitelkamat nagy, bezzeg a lekötések utáni kamata az alacsony. Hát igen, sajnos ezzel vitatkozni nem tudok. Ebből viszont következhet az, hogy szép bevételre tesznek szert a bankok. Azt ugye tudod, ha veszel az adott bank részvényéből, akkor te is ugyanolyan tulajdonosa leszel, mint akiket te szidsz? Ezzel most a kedvedet akarom meghozni a részvényvásárláshoz. A devizahiteles ügyek már nincsenek terítéken, így a befektetőket ez nem tántorítja el a bank részvény vásárlástól. A viharból tehát kimaradtál, akkor ideje figyelni és cselekedni!

Egy régebbi cikkben is leírtam, hogy érdemes bank részvényt venni, főleg recesszió, válság idején. A Sberbank részvényen kétszámjegyű profitot tudtál bezsebelni néhány hónap alatt. Sőt most újabb vételi jelzést is ad. De most nem erről a bankról lesz szó.

Mindenki kedvencéről az OTP-ről. A befektetők i előszeretettel vásárolják, nem véletlen, hogy a Budapesti Értéktőzsde egyik legforgalmasabb részvénye. Miért érdeme vásárolni?

  • A külföldi befektetők is előszeretettel vásárolják a részvényt, így nekünk sem kell félnünk. A részvény még mindig alul árazott.
  • Igaz, hogy tavaly veszteséges volt a bank, idén viszont szépen visszahúzták az eredményeket.
  • Az orosz-ukrán konfliktusból adódó veszteségei a banknak 5 milliárd forintot tesznek ki, melyet valószínűleg le tud vonni a 2015-ös adójából. Ezt még a piac sem árazta be, illetve még erről döntés nem született, de jogszabályok szerint leírhatja majd ezt az összeget (a jelenlegi jelentéseiben még nincs is ez bent, nem számolnak ezzel.)
  • 2015. július 16-án a Moody’s negatívról stabilra javította a magyar bankrendszer kilátását. Ez az OTP-nek a legfontosabb. A külföldi befektetők is előszeretettel fogják betenni így a részvényt a portfóliójukba.
  • Még egy nagyobb perben is nyertek:  2015. július 27-én az OTP Bank Nyrt. bejelentette, hogy Montenegróban a DOO VEKTRA JAKIC felperes által 80 millió euró pertárgyértékű kártérítés iránti perben a bíróságok a felperes keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasították és az OTP Bank Nyrt. alperes javára döntöttek.
OTP részvény elemzés -
OTP részvény elemzés

Érdemes tehát a részvényből vásárolni, szépen elosztva a tőkénket. Tehát nem kell egyszerre nekiugrani. Az elkövetkező 1-3 évben hamar elérheti a 7000-8000 Ft között árfolyamszintet.

fotó: Köki
Forrás: OTP

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!