Utálod a bankokat, szerinted lehúznak? Akkor ezt szeretni fogod!

A devizahiteles problémák tovább növelték a lakosság ellenszenvét a bankokkal, pénzügyi intézményekkel szemben. Nemcsak a Facebookon, vagy blogokon lehet a kommentek között olvasni a negatív hozzászólásokat, hanem szinte mindenhol, a lakosság minden rétege picit rosszabbul áll a bankokhoz. Persze nélkülük nehéz ügyeket intézni, illetve manapság mindenhez kell bankszámla, így megkerülhetetlenek. Többször hallom azt is, hogy lehúznak…

Persze, de az milyen jó, amikor a közeledben van egy bankfiók, és nem kell sokat utaznod. Igaz? Aztán jön a következő érv, hogy a hitelkamat nagy, bezzeg a lekötések utáni kamata az alacsony. Hát igen, sajnos ezzel vitatkozni nem tudok. Ebből viszont következhet az, hogy szép bevételre tesznek szert a bankok. Azt ugye tudod, ha veszel az adott bank részvényéből, akkor te is ugyanolyan tulajdonosa leszel, mint akiket te szidsz? Ezzel most a kedvedet akarom meghozni a részvényvásárláshoz. A devizahiteles ügyek már nincsenek terítéken, így a befektetőket ez nem tántorítja el a bank részvény vásárlástól. A viharból tehát kimaradtál, akkor ideje figyelni és cselekedni!

Egy régebbi cikkben is leírtam, hogy érdemes bank részvényt venni, főleg recesszió, válság idején. A Sberbank részvényen kétszámjegyű profitot tudtál bezsebelni néhány hónap alatt. Sőt most újabb vételi jelzést is ad. De most nem erről a bankról lesz szó.

Mindenki kedvencéről az OTP-ről. A befektetők i előszeretettel vásárolják, nem véletlen, hogy a Budapesti Értéktőzsde egyik legforgalmasabb részvénye. Miért érdeme vásárolni?

  • A külföldi befektetők is előszeretettel vásárolják a részvényt, így nekünk sem kell félnünk. A részvény még mindig alul árazott.
  • Igaz, hogy tavaly veszteséges volt a bank, idén viszont szépen visszahúzták az eredményeket.
  • Az orosz-ukrán konfliktusból adódó veszteségei a banknak 5 milliárd forintot tesznek ki, melyet valószínűleg le tud vonni a 2015-ös adójából. Ezt még a piac sem árazta be, illetve még erről döntés nem született, de jogszabályok szerint leírhatja majd ezt az összeget (a jelenlegi jelentéseiben még nincs is ez bent, nem számolnak ezzel.)
  • 2015. július 16-án a Moody’s negatívról stabilra javította a magyar bankrendszer kilátását. Ez az OTP-nek a legfontosabb. A külföldi befektetők is előszeretettel fogják betenni így a részvényt a portfóliójukba.
  • Még egy nagyobb perben is nyertek:  2015. július 27-én az OTP Bank Nyrt. bejelentette, hogy Montenegróban a DOO VEKTRA JAKIC felperes által 80 millió euró pertárgyértékű kártérítés iránti perben a bíróságok a felperes keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasították és az OTP Bank Nyrt. alperes javára döntöttek.
OTP részvény elemzés -
OTP részvény elemzés

Érdemes tehát a részvényből vásárolni, szépen elosztva a tőkénket. Tehát nem kell egyszerre nekiugrani. Az elkövetkező 1-3 évben hamar elérheti a 7000-8000 Ft között árfolyamszintet.

fotó: Köki
Forrás: OTP

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!