Üzleti reggeli, amin aranyat is nyertem – Kapcsolatépítés sztorik

Többször jártam már üzleti reggelin, mert ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módja a kapcsolatépítésnek. Természetesen itt is érvényes a türelem, de nagyon sokszor már azonnali kapcsolatra tehetünk szert. A második üzleti reggelimre is meghívás útján jutottam el, erről szól most ez a történet. Illetve a cikkben részben be is mutatom egy ilyen üzleti reggeli menetét, a benne rejlő lehetőségeket.

A reggeli előtt

Kezdjük a legelején 🙂 2014 augusztusában jártunk. A Minner startup rovatában írni akartam néhány hazai startupról, így megkerestem az Ökokuka (most már Recobin) nevű céget, és véletlenül rábukkantam, hogy egy régi zalai ismerősöm a marketinges a startupnál. Összefutottunk egy kávéra, mert érdekelt a startup is, és természetesen egy gyors kapcsolatépítésnek is szántam a találkozót. Mikor utóbbira terelődött a szó, akkor az ismerősöm meghívott egy üzleti reggelire, aminél csak a 3000 Ft-os részvételi díjat kellett fizetnem (reggeli is benne volt). Természetesen azonnal érdekelt a dolog.

Az üzleti reggeli

Már nem az első üzleti reggelin voltam, így nem ért váratlanul a helyzet. Beértem, mondtam a nevem, és mivel meghívott vendég voltam, így tájékoztattak mi a menete a reggelinek, üzleti találkozónak. Befizettem a 3000 Ft-ot, majd rövid időn belül meg is érkezett mindenki, a reggeli előtt már el lehetett kezdeni beszélgetni, kapcsolatot építeni. Már akkor láttam, szerencsére vegyes a társaság, és különböző cégprofillal rendelkezőkkel építhetek kapcsolatot. 8:40 körül már reggeliztünk is (svédasztalos reggeli volt). 9:15-kor már az asztalnál ültünk, és következett az 1 perces bemutatkozás. Én is jegyzeteltem, hogy kivel tudok később kapcsolatot építeni, és kiből lehet akár ügyfél, illetve én kihez tudok kapcsolatot adni.

A rövid bemutatkozás után jött az ajánlás rész, amikor is egy-egy résztvevő ment körbe. Egyesével kerültünk sorra, mindenki osztogatta az ajánlásokat, vagy odament ahhoz, akivel kapcsolatba akar lépni már röviddel az üzleti reggeli után, és átadta a kapcsolati adatokat. Az esemény közben természetesen bemutatták az üzleti klubbot is, illetve utána kötetlen beszélgetésre is volt lehetőség, majd valamikor 11 körül távozott mindenki.

Üzleti reggeli eredménye

Már azonnali üzlet is született ott. Az egyik cég azonnal jelezte, őt érdekelné a marketing cikk a Minneren, és már ott le is beszéltünk egy találkozót, ahol már a megjelenő tartalmat beszéltük át. Ez gyors is volt, természetes, hogy belelkesültem az üzleti reggelik iránt. Így a második alkalomra is elmentem, még arra is vonatkozott a meghívás. (Egyébként éves 250-300 000 forint egy ilyen üzleti klubbank a tagsági díja.) A második reggelin egy pénzügyi cég vezetője is eljött, és azonnal átadta az elérhetőségét, hogy keressem meg. Le is ültünk tárgyalni, majd még egyszer találkoztunk, majd a harmadik találkozóra már egy ékszernagykereskedő is csatlakozott hozzánk. Az első találkozókon kerestük a kapcsolódási pontokat, és átbeszéltük, ki mivel foglalkozik, ki segíthet kinek egy-egy ajánlással, vagy éppen lehet-e közös projekt (értsd. valamelyikünk elad a másiknak). Ezek után jött az ötlete, hogy egyik üzleti kapcsolatának az én tudásomra van szüksége.
Az lett a találkozók eredménye, hogy az ékszer – és aranykereskedőnek (fizikai arany) készítettem el az online reklámkampányait, amiért összesen féléven keresztül (összesen) 700 000 forintot kaptam. Jó kis megtérülés. A kapcsolat később is megmaradt, sőt, azóta minden évben volt valamilyen közös projekt, összesen több mint 1 millió forint értékben.

Miért érdemes üzleti reggelikre járni?

Oda azért mennek a vállalkozók, menedzserek, hogy kapcsolatot adjanak, és kapjanak. Sőt, előszeretettel adnak ajánlásokat, mert tudják, nekik is jó lehet, ha valakinek segítenek, később megtérül. Azt is mondhatjuk, hogy szűrt közegben vagy (üzletemberek között), illetve ez fel is gyorsíthatja a kapcsolatépítést, kapcsolati tőkéd növekedését.

Mit csinálj, mit mondj, hogyan mutatkozz be?

A cikksorozatot azért indítottam, hogy felkeltsem a figyelmedet, és rövid sztorik miatt lásd értelmét a kapcsolatépítésnek. A tartalmakban annyi információt elhelyeztem, hogy azzal már el tudj indulni a kapcsolatépítés útján. Ha pedig neked ennél több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a videós kapcsolatépítés oktatásomat. 12 900 forintba kerül, de ez tényleg alacsony befektetés összeg a későbbi haszonhoz képest. Tudod! Nem erőszak a disznótor. Kattints ide és bárhol, bármikor meg tudod nézni a videókat, utána pedig a tanítványok között meg is lelheted az első üzleti kapcsolatodat, lesz kin “gyakorolni” a tanultakat. (Hamarosan újabb anyagokkal bővül az oktatás, azt is elé fogod érni később).

Fotó: Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek