KezdőlapTőzsdeValaki megtízszerezte a vagyonát pár nap alatt, de volt aki 30 millió...

Valaki megtízszerezte a vagyonát pár nap alatt, de volt aki 30 millió forintot bukott!

-

Emlékszel arra a cikkemre, hogy a nagy befektetők előszeretettel befolyásolják a részvény, árfolyamokat? Vagy arra, hogy a GoldmanSachs hülyének néz minket? Elhintik azt, hogy éppen mibe fektettek és máris profitban is vannak, vagy lehúzzák az árfolyamot és utána bevásárolnak… Ez volt most is, vagyis tegnap. A KaloBios Pharmaceuticals részvény árfolyama 1-2 dollár között oldalazott az elmúlt időszakban, aztán tegnap bejelentette az egyik nagy biotechnológiai tőzsde befektető Martin Shkreli, hogy övé lett a cég 29%-a (vagyis szépen bevásárolt). Mi történt? Volt aki nyert, volt aki bukott. Szokásos, de mégis brutális!

A befektetők megrohanták a részvényt, mondván ha ő benne van, rossz nem lehet. Nos ezután az árfolyam hirtelen 15 dollárra ugrott. Martin persze már rég bevásárolt, 500 ezer darabot 0,61 dolláron, 700 ezer darab részvényt 1,43-2,43 dollár közötti áron. Ezzel 17 millió dollárt keresett néhány nap alatt.

Ki bukott? Joe Campbell nem volt ilyen szerencsés, ő egy átlagos befektető, de ő másik irányba spekulált (árfolyam esésre spekulált). És 30 000 dolláros számlája a nagy részvény ugrás után -106 445 dollárt mutatott. Ennyivel tartozik a brókercégnek. Az emberek segítségét is kéri, mert nem tudja befizetni az összeget. Ezt erősen bekockáztatta, az árfolyam esésre való spekulációval vigyázni kell. A kép alatt folytatódik a cikk! 

Forrás: Marketwatch
Forrás: Marketwatch

Ami viszont érdekes, hogy a részvény erős lejtmenetben van az utóbbi időszakban (a végén a nagy zöld a tegnapi ugrás).
Akár a vásárlás jó döntés is lehet? A fent említett biotech guru csak tud valamit, 29%-os részesedéssel.
A részvény nagyon ingadozik, pár nap csend után, szépen lassan elkezdem építeni rajta a pozíciómat. Viszont itt kockáztatok is nagyot, 5 dollár alatt már nem veszek egy részvényt sem, sőt zárom is a pozíciókat. Felette viszont úgy fogok, hogy 2-3 hónap múlva veszem csak a következő csomagot és így tovább…

kbionagy

 

Forrás: Marketwatch

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek