KezdőlapGazdaság és üzletVan 5 perced? Akkor a MinnerInstant tetszeni fog! Üzlet, érdekességek, statisztikák pár...

Van 5 perced? Akkor a MinnerInstant tetszeni fog! Üzlet, érdekességek, statisztikák pár percben

-

Egy újdonság indult el 2018. február végén a Minneren. Mi a MinnerInstant? A Minner főoldalán találod, ahová rövid posztokat, statisztikákat, tippeket és érdekességeket teszek fel. Ezt akkor érdemes olvasni, mikor csak 5 perced van, és szeretnéd elütni az időt. Akár Minner belső hírfolyamnak is hívhatjuk.

Miért hoztam létre? Rengeteg olyan rövid tartalom, téma van, aminek egy cikket szentelni nem biztos, hogy jó ötlet, így azokat a MinnerInstantba fogom tenni. Illetve természetesen az, hogy többet látogassátok a főoldalt, mert így felfigyeltek a többi érdekes, hosszabb cikkre.

A legfrissebb posztok:

MinnerInstant

Az talán nem újdonság, hogy egyre többet fogyasztunk videós tartalmakat, de azt tudtad, hogy nagyon sokan hang nélkül teszik ezt? A Verizon Media 5616 fogyasztót bevonó kutatása szerint nyilvános helyen az emberek 69%-a lenémítva néz videókat, és a megkérdezettek 80%-a nagyobb eséllyel néz végig egy videót, ha van rajta felirat. A Verizon kutatását összegző riport szerint továbbá a hirdetések jobb felidézéséhez, jobb memóriaminőséghez, és erősebb márkakapcsolathoz is hozzájárul a felirat a videókon – arról nem is beszélve, hogy ezzel “akadálymentesíted” a tartalmaidat. Úgyhogy ha már időt és pénzt fektettél abba, hogy videós kontentet készíts, ne spórold meg azt az extra lépést, hogy feliratozod őket! Erre hoztunk egy digitális megoldást.

Egy magyar megoldást találtunk, amivel most mi is elkezdtük a videóinkat feliratozni, sőt azon leszünk, hogy a képzéseinket is minél előbb. Ez az Alrite. Itt egy digitális ninja cikkünk, útmutatónk, hogy milyen jól működik a megoldás: Videó feliratozás, vagy leirat készítés pár gombnyomással az Alrite-al

MinnerInstant

Ki nyer mindig a legnagyobbat? Hát persze, hogy a “ház”, “bank”, vagy ebben az esetben a tőzsde. Bekerült a világ leggazdagabbjai közé a Bloomberg milliárdoslistáján a Binance kriptotőzsdét vezető Changpeng „CZ” Zhao, írja a CNN. Zhao 2017-ben indította el a Binance-t, amelyet fokozatosan a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjévé tett. A Bloomberg szerint a kínai-kanadai vállalkozó vagyona mintegy 96 milliárd dollárt ér, és a meggazdagodása jól példázza mekkora üzleti lehetőségek vannak a kriptovalutákban.

Már celebek kellenek, hogy a hype-ot fenntartsák? Itt olvashatsz erről: A kripto csalások melegágyai a celebek?

Jók ezek a Minner Instantok? Látjuk, hogy szeretitek és egyre többen pörgetitek!

Forrás: Telex

MinnerInstant

Tudod ez a cég a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója, fejlesztőcége. Az Activision Blizzard felvásárlási szándékát a Microsoft a vállalat hivatalos közleményben jelentette be, ami közel 70 milliárd dollárjába (nagyjából 22 ezer milliárd forintba) fájhat a Bill Gates alapította vállalatnak.

  • Természetesen már előzetesen a cégek tárgyaltak a felvásárlásról, de a közleményben tudatták mindenkivel.
  • 130-150 milliárd dollár szabad készpénzállománya van a Microsoftnak, tehát volt miből befektetnie. A cég egészen biztosan ezt részben készpénzben (ettől még utalnak) és részben Microsoft részvényekkel fogja kifizetni. Persze erre még a hatóságoknak is rá kell bólintania.
  • A Microsoftnál a gaming piac nem új, egyrészt persze az Xbox miatt sem, de ott a Minecraft felvásárlás, vagy a tavalyi Bethesda fejlesztőcég megvétele. A felvásárlással a Microsoft válik a videojáték piac egyik legnagyobb és legmeghatározóbb szereplőjévé, és a még csak terjedő streaming szolgáltatások.
  • Aztán ha további felvásárlásokat nézünk, akkor tudtad, hogy a Linkedin is a Microsoft-t?
  • Csak nehogy őt is fel akarják majd darabolni (lásd Facebook, Google)! Bár a Microsoft külön entitásokat hoz létre ezekből a cégekből.

A Microsoft részvény eddig is része volt a portfoliómnak, hát ezután sem fog kikerülni, az biztos!

forrás: 24.hu

MinnerInstant

Időről időre felbukkan a hírekben és üzleti szférában a 4 napos munkahét gondolata. Már több cikkben, vagy ilyen rövid instant posztban ezt láthattad már a Minneren. Követjük! Na, most még egy techcég bevezette: permanensen 4 napos hétre állt át a San Francisco központú e-commerce fejlesztő cég, a Bolt. 

A döntés egy 3 hónapos próbaidőszakot követett, ami alatt azt találták, hogy nőtt a hatékonyság, egyszerűsödtek és hatékonyabbak lettek a munkahelyi folyamatok, nőtt a munkavállalói elégedettség. Az alkalmazottak 94, a menedzserek 91%-a akarta, hogy folytassák a programot. Továbbá, a munkások 84%-a azt mondta hogy produktívabb, 86% hatékonyabban végzi a munkáját, és 84% látott javulást a work-life balance-ban. A 4 napos munkahét bevezetése lézerfókuszálttá tette a munkavállalókat, és kivágta az egyébként gyakori “alibizést”, hosszú kávészüneteket, felesleges meetingeket. 

Ezeket az eredményeket is hozzáadom a nagy cikkünkhöz: 4 napos munkahét. Új irányzatok a munka világában?

Forrás: CNBC

Nézd meg a többit a Minner főoldalán >>>  www.minner.hu/#minnerinstant

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek