KezdőlapGazdaság és üzletVan egy jó webes vagy applikáció ötleted? Most mázlid van! Mutatok egy...

Van egy jó webes vagy applikáció ötleted? Most mázlid van! Mutatok egy dolgot, amivel sokat fogsz spórolni – Mobilapplikáció-fejlesztés tudnivalók

-

Amikor arra a kérdésre keresed a választ, hogy “Mennyibe kerül egy mobilapplikáció lefejlesztése?”, akkor valószínűleg erre nem gondolsz, amit most le fogok írni. Bár a régi motoros Minner-olvasók már hallhatták, sőt, akár olvashatták is tőlem a következő információt. A mostani tartalomban egy olyan információbombát kapsz, ami sokat fog segíteni neked a későbbiekben (majd emlékezz rá, hogy a Minner segített!). Kezdjük a legelején!

Van egy ötleted? És, ha már van hasonló?

Amikor megfogalmazódik benned az applikáció- vagy webes ötlet, akkor mindenképpen keress, kutass hasonló megoldások után. Természetesen lehet, hogy a te ötleted más, de érdemes azért is keresni, mert később még hasznosak lehetnek az ő fejlesztései (erről lesz szó a kettővel lejjebb található bejegyzésben). Egyet jegyezz meg! Attól, hogy valaki már részben vagy egészben megvalósította a te saját aktuális ötleted, attól még te is megvalósíthatod. Erről itt írtam:  Már van ilyen vállalkozás, miért indítsak egy hasonlót?

Tervezd meg!

Tervezd meg úgy a mobilapplikációdat, hogy a fő funkciókat add ki először az applikációban, és csak utána tegyél hozzá egyre több újdonságot (pl. negyedévente vagy félévente a frissítések által). Miért? Mert azonnal – főleg az elején – a felhasználók azt se tudják, mit kell csinálniuk az applikációddal. Pl. az Instragramba most kerültek be új funkciók, de először csak egy sima fotóbeküldő app volt néhány filterrel. Igaz? És ezzel fenn is tudod tartani az érdeklődésüket az applikációd iránt. Továbbá a fejlesztési költségeken már itt spórolni tudsz. Kevesebb funkció = kevesebb munkaóra = kevesebbe kerül a fejlesztés. 
(Erről a Minneren itt is írtam, más ötleteknél is használhatod, nem csak appfejlesztésnél: Butítsd le a vállalkozási ötleted! Indulj -1ről!) Szuper, ez meg is van. Jöjjön a következő információ.

Amit lehet, hogy nem mondd el a fejlesztő!

Na jó, most túloztam picit, nem rosszak a webfejlesztők, inkább azt mondom, neked is fel kell készülnöd. A népszerűbb applikációknak megvan az ún. clone applikációjuk. Vagyis pár százezer forintért kompletten meg tudnád venni például az Instagram clone scriptjét. Ez azért érdekes, mert ami kipattant a fejedből ötlet, azt valahogy át tudod fordítani egy másik appra, vagy lehet, csak néhány funkciója elég a tiédhez. Pl. A Minneren leírt 57. ötlet – Jól áll ez a ruha? applikáció ötletben leírt funkciókhoz elég lenne egy Instagram clone applikáció . Csak a feliratokat kellene átírni. (Itt egy ilyen Insta clone app)
(Erről a témáról itt írtam: A vállalkozók Tindere – olcsóbb lefejleszteni egy applikációt, mint gondolnád).

Webapp >>> mobilapp

Sokan nem is tudják, de a legtöbb egyszerű applikáció egy-egy weboldal mobil verziója. Persze vannak olyan funkciói, amik applikációsok, de a legtöbb része az ilyen appoknak sima böngészőfunkció. Betöltődik ugyanaz, mintha mobilon néznéd mondjuk a Chrome applikációból. De mégis letölti a felhasználó a mobiljára, ezért jó a cégeknek.

Érdemes mobilapplikációt fejleszteni?

Naná! Egyre többen használják, és már itthon is egyre többen vesznek applikációt, nem is tudják máshogy kikerülni. Ez benne a legjobb, mármint a fizetést nem tudják kikerülni (nehéz egy applikációt mondjuk torrentről beszerezni).
Én tehát azt mondom, hogy sokkal olcsóbb lesz így a mobilapplikáció-fejlesztésed, de így is készülj, hogy akár millió forint körül is lehet a végső ár. 

Milyen applikációkban gondolkodj?

Saját megjegyzés (titok):

Minner-applikációban én is gondolkodom, és a terveim szerint először podcastok fogják adni a változatosságot. Nos, nem kellett sokáig keresnem, hogy rátaláljak egy könnyen átalakítható applikációra. Nem kell milliókat beleölnöm, sőt, ha pár órát még tervezgetek, akkor 100-200 ezer forintból meglesz.
Ehhez kapcsolódó cikk a Minneren: Mobilapplikáció-fejlesztés tudnivalók, tippek – Minner-találkozó összefoglaló

A cikk egy részlete a Minner március 4-i hírleveléből származik. Megéri feliratkoznod!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek