Vásároltál már 1 eurós boltban? Ha nem, akkor is ezt el kell olvasnod!

Biztosan láttál már 1 eurós boltot, lehet már vásároltál is bent. Több néven is nyitottak hasonló elgondolású boltot, pl Euro Family, One Euro Market. A koncepciót le se írom, biztosan tudod te is. A One Euro Market Kft bevételeinek növekedést megnézve, látjuk is, hogy ez egy jó üzlet. Ebben az évben biztosan elérik a 10 milliárdos forgalmat, és ez csak egy üzlethálózat (5 év alatt ez 20-szoros növekedés).

Hasonló üzlet van az USA-ban is. Igaz ott kicsit más a koncepció. Ott egy dolláros boltok vannak (sőt mi most webáruház példát is hozunk), de itt már nem 2-3 darabot kell megvenni egy-egy áruból, hanem akár 10-50 darabot is, hogy ennyiért megkapjuk. De mi az, ami lenyűgöz, és megdöbbent engem? Maga az árfolyam növekedése, én ilyet mostanában nem igen láttam más hasonló szektorban lévő cégnél. A Dollar Tree Inc. (a cégnévre kattintva a weboldalát is megnézheted) árfolyama az elmúlt öt évben meg ötszöröződött! Érdemes megnézni a termékeiket is, nagyon jó áron vannak. A grafikonra rápillantva láthatjuk is, 420%-os növekedést jelent ez, 5 év alatt. Miért lehet jó ez nekünk? A kép alatt megtudod.


dollartree

Az elemzők szerint még nincs is túlárazva a részvény, éves szinten így is minimum 15%-os eredmény növekedést várnak a következő 5 évben, az elmúlt 5 esztendőben 25%-os növekedést tudott felmutatni évente.. Ilyen erős részvényt és vállalatot mostanában nem láttam. Igaz, a részvény vásárlást érdemes későbbre hagyni, kis korrekció legyen rajta, bár ha a rá szánt tőke egy részét már most befektetjük (10%-át például), biztosan nem bánjuk meg, jó kockázat kezelés. Bármely magyar brókercégnél lehet kötni ezt a részvényt is.

Fotó: oneeuroabc.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!