Kezdőlap Tőzsde Végre hasznost húzhatunk az Alibaba mozgásából

Végre hasznost húzhatunk az Alibaba mozgásából

-

Az Alibaba legfrissebb negyedéves jelentése elvileg csalódást okozott. Azért elvileg, mert a befektetők, elemzők által elvárt 4,45 milliárd dolláros negyedéves árbevétel helyett csak 4,2 milliárd dollár lett, tehát 5%-kal elmaradt. A meglepő az, hogy ez az összeg még így is nagy, mivel 40%-os bővülést jelent év/év alapon.

Az árfolyam be szakadt a hír hallatán. Ez akár várható is volt, hiszen a piacnak nagy volt a várakozása, de véleményem szerint az év/év alapon 40%-os érték ez esetben az a tényező, amit figyelembe kellene venni. Tehát a részvény lecsökkent most egy olyan szintre, ami már jó beszállási lehetőséget kínál annak, aki részvényese akar lenni az egyik legnagyobb webáruháznak a világon.

Az alábbi grafikonon látszik, hogy szép lehetőségek kínálkoznak a részvényben. Éves 40%-os növekedés még is 40%. A befektetők újra túlreagálták a hírt, de ez már többször előfordult. A legnagyobb elemzők picit módosították célárukat, de még így is 110-115 dollár közé várják 1 éven belül, azaz 22% profit lehetőséget kínál a részvény az elemzők szerint.

Alibaba részvény - finviz.com
Alibaba részvény – finviz.com

Közben kitérnénk a Yahoora is, mivel 15%-os részesedése van az Alibaba-ban. A cég részvénye is beesett, ahogyan az Alibaba is. A cég a részesedést külön részvénybe fogja átvezetni, így már nem a Yahoo részvényben csak részben lesz érzékelhető az Alibababól származó profit. Ezt érdemes szem előtt tartani.

Olvasd el a további cikkeinket is:
Az Alibaba már filmeket is készít
Az Alibaba vezérigazgatója nem szokott online vásárolni
A kínai hamisítók veszélyeztetik az Alibaba részvénykibocsátását?
A legek között az Alibaba
A Mozilla Firefox miatt jobban mehet a Yahoonak?

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek