Végre hasznost húzhatunk az Alibaba mozgásából

Az Alibaba legfrissebb negyedéves jelentése elvileg csalódást okozott. Azért elvileg, mert a befektetők, elemzők által elvárt 4,45 milliárd dolláros negyedéves árbevétel helyett csak 4,2 milliárd dollár lett, tehát 5%-kal elmaradt. A meglepő az, hogy ez az összeg még így is nagy, mivel 40%-os bővülést jelent év/év alapon.

Az árfolyam be szakadt a hír hallatán. Ez akár várható is volt, hiszen a piacnak nagy volt a várakozása, de véleményem szerint az év/év alapon 40%-os érték ez esetben az a tényező, amit figyelembe kellene venni. Tehát a részvény lecsökkent most egy olyan szintre, ami már jó beszállási lehetőséget kínál annak, aki részvényese akar lenni az egyik legnagyobb webáruháznak a világon.

Az alábbi grafikonon látszik, hogy szép lehetőségek kínálkoznak a részvényben. Éves 40%-os növekedés még is 40%. A befektetők újra túlreagálták a hírt, de ez már többször előfordult. A legnagyobb elemzők picit módosították célárukat, de még így is 110-115 dollár közé várják 1 éven belül, azaz 22% profit lehetőséget kínál a részvény az elemzők szerint.

Alibaba részvény - finviz.com
Alibaba részvény – finviz.com

Közben kitérnénk a Yahoora is, mivel 15%-os részesedése van az Alibaba-ban. A cég részvénye is beesett, ahogyan az Alibaba is. A cég a részesedést külön részvénybe fogja átvezetni, így már nem a Yahoo részvényben csak részben lesz érzékelhető az Alibababól származó profit. Ezt érdemes szem előtt tartani.

Olvasd el a további cikkeinket is:
Az Alibaba már filmeket is készít
Az Alibaba vezérigazgatója nem szokott online vásárolni
A kínai hamisítók veszélyeztetik az Alibaba részvénykibocsátását?
A legek között az Alibaba
A Mozilla Firefox miatt jobban mehet a Yahoonak?

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!