Vegyük az Apple részvényt? Az Apple kilóra megvehetné Görögországot? Ezzel elmondtam mindent

Az Apple 2015-ben a legértékesebb cég lett a világon. A részvényárfolyam szárnyalt, a cég olyan sok készpénzen ül, amivel még Görögországot is ki tudná segíteni a bajból. 202 milliárd dollár a készpénzállománya. A jelenlegi negyedéves jelentéséből kiderül, hogy az iPhone eladásai is nőttek. A számítógép piacon is tudta növelni az eladásait. És még egy megdöbbentő adat 49,6 milliárd dolláros negyedéves bevételből 10,7 millió dollár volt a nyereségük! Ezt nevezem én jó teljesítménynek.

Tételezzük fel, hogy valami rosszul sül el a cégnél, és egy fontos termék nem hozza az elvárt értéket. Akkor is van elegendő készpénzállomány, hogy az árfolyamot megtámogassa, ezzel is visszajuttatva a pénzt a részvényeseknek. Most a legjobb pozícióban van a cég.

A többi amerikai részvényhez hasonlóan az árfolyama egy kicsit beoldalazott. Ez egyrészt jó beszállási lehetőséget is kínál, másrészt a kiszállást is segíti, ha rossz irányba menne az árfolyam. 120 és 134 dollár között oldalazik a részvény. Ne legyünk mohók! Nem kell azonnal az egész pénzt rátenni. Egy kisebb csomaggal már most érdemes beszállni, utána maximum akkor, ha 135 dollárt elérte a részvény. Így csökkentjük a kockázatot. Meddig érdemes tartani? Az elemzők 140 és 150 dollár közé várják a részvényt 1-2 éven belül. Mivel a PE rátája sem magas, így véleményem szerint egy jól árazott részvény, nem túlfűtött. Ki ne akarna a világ legjobb cégéből egy kis részesedést?

Apple részvény árfolyam - finviz.com
Apple részvény árfolyam – finviz.com

Fotó: Apple

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!