Vigyázz, 3 nap alatt elfogyhat a KKV-támogató hitelprogram keretösszege!

Dátum

Megosztás

November utolsó napján megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének támogatását célzó hitelprogram, amely korábban is hatalmas népszerűséggel bírt. Most a projekt újra nyitásának keretében 2022. december 8-tól lehet benyújtani a támogatási kérelmet, „papíron” 2023. február 15-ig, de a megnövekedett igények miatt 3-4 nap alatt a keretösszeg elfogyhat. 100 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre. 

A hírre a Minner pályázatíró partnere, a MinnerAkadémia pályázatírás kurzus oktatója, Bauernfeind Bence hívta fel a figyelmünk, aki az alábbiakban röviden összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat:

Mire fordítható?

A kölcsön igényelhető a működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozására.

A projekt Budapest és Pest megyét kivéve az egész ország területén megvalósítható az adott céghez bejegyzett székhelyen vagy telephelyen. A Közép-Magyarország régióban székhellyel rendelkező Végső Kedvezményezett forgóeszköz finanszírozása is támogatható, azzal a feltétellel, hogy a megvásárolni kívánt készlet és a működési költség a közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett telephelyre vagy fióktelepre kerül beszerzésre vagy annak érdekében merül fel.

Tudnivalók a hitelről

A hitel összege 5 millió és 150 millió Ft között lehet, melynek feltétele, hogy a kölcsön összege a Hitelprogramban korábban megítélt kölcsönök összegével együttesen nem haladhatja meg a nyertes utolsó 2 teljes lezárt üzleti év árbevétel átlagának 25%-át.

A hitel az MFB Pontok hálózatában 2022. december 8-tól igényelhető.

Az igényelt hitelösszeg 100 százalékát előlegként kapják meg. A forgóeszköz kölcsön igényléséhez nincs szükség saját forrásra, a kamat pedig a teljes futamidőre nulla százalék.

A visszatérítendő támogatás kamata 0% és nem kerül felszámolásra kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék és előtörlesztési díj sem. A kölcsönkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben nem számítható fel díj, kivéve az, amely harmadik felet illet (pl.:
értékbecslői, közjegyzői díj).

Bauernfeind Bence pályázati tanácsadó partnerünk elérhetősége, ha további kérdésed van vagy segítséget kérnél: 06708828107

Mi történik a piacon? Hitel mellett mi segítheti a cégedet?

A Minnernél mindig ezt keressük: Hogyan lehet jobban csinálni. Az alábbi cikkeket ajánlom figyelmedbe!

Fotó: Canva

Vendégszerző
Vendégszerző
Szakértőket hívunk, hogy még hitelesebb információkat kapj különböző területekről. Ezt a cikket egy vendégszerző írta, de természetesen átment a Minner rostán, így a leghasznosabb információkat kapod most is.