KezdőlapTőzsdeVisszanyalt a fagyi a Herbalife-ot támadó tőzsde gurunak

Visszanyalt a fagyi a Herbalife-ot támadó tőzsde gurunak

-

Bill Ackman tőzsdeguru és fedezeti alapkezelő folyamatosan támadja a Herbalife céget, mivel szerinte piramisjáték. Egy prezentációban most új érveket is felhozott. Szerinte a cég kihasználja a bevándorlókat és a szegényeket. Az a véleménye, hogy az amerikai álmot adja el nekik, és ő úgy érzi ezzel átvágják az embereket. A részvény be is zuhant  a szavai után, mivel a befektetők valamennyire hallgatnak Ackmanra. Aztán jött is fordulat, mivel valljuk be ő pozícióból beszél, ez azt jelenti arra spekulál, hogy az árfolyam csökkenjen.
A Herbalife kiadott egy közleményt, hogy nem piramisjáték az üzleti gyakorlata, hanem hasonlóan működik mint a NuSkin vagy az Avon. A multi level marketing nem piramisjáték. És teljesen elutasítják Ackman vádait, szerintük az árfolyamot akarja befolyásolni a saját javára.

A részvény  az esés után visszatért az eredeti szintre, sőt még feljebb is ment. Véleményünk szerint a Herbalife részvény emelkedéséből igenis lehet profitálni, a cég erős, mivel ellen tud állni Ackman támadásainak. És még egy jó érv a részvény mellett, hogy a magyar származású tőzsdeguru, Soros György is nagy részvénycsomagot birtokol, bízik a cégben ő is (emelkedés várt), akkor mi ne tennénk?

herbalife_juni

 

Írtunk már a cégről:
Megnyugodott a Herbalife árfolyama
Támadják a Herbalife-ot

 

Forrás: finviz.com, cnnmoney

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek