Visszanyalt a fagyi a Herbalife-ot támadó tőzsde gurunak

Bill Ackman tőzsdeguru és fedezeti alapkezelő folyamatosan támadja a Herbalife céget, mivel szerinte piramisjáték. Egy prezentációban most új érveket is felhozott. Szerinte a cég kihasználja a bevándorlókat és a szegényeket. Az a véleménye, hogy az amerikai álmot adja el nekik, és ő úgy érzi ezzel átvágják az embereket. A részvény be is zuhant  a szavai után, mivel a befektetők valamennyire hallgatnak Ackmanra. Aztán jött is fordulat, mivel valljuk be ő pozícióból beszél, ez azt jelenti arra spekulál, hogy az árfolyam csökkenjen.
A Herbalife kiadott egy közleményt, hogy nem piramisjáték az üzleti gyakorlata, hanem hasonlóan működik mint a NuSkin vagy az Avon. A multi level marketing nem piramisjáték. És teljesen elutasítják Ackman vádait, szerintük az árfolyamot akarja befolyásolni a saját javára.

A részvény  az esés után visszatért az eredeti szintre, sőt még feljebb is ment. Véleményünk szerint a Herbalife részvény emelkedéséből igenis lehet profitálni, a cég erős, mivel ellen tud állni Ackman támadásainak. És még egy jó érv a részvény mellett, hogy a magyar származású tőzsdeguru, Soros György is nagy részvénycsomagot birtokol, bízik a cégben ő is (emelkedés várt), akkor mi ne tennénk?

herbalife_juni

 

Írtunk már a cégről:
Megnyugodott a Herbalife árfolyama
Támadják a Herbalife-ot

 

Forrás: finviz.com, cnnmoney

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!