vasárnap, január 17, 2021

Visszanyalt a fagyi a Herbalife-ot támadó tőzsde gurunak

Bill Ackman tőzsdeguru és fedezeti alapkezelő folyamatosan támadja a Herbalife céget, mivel szerinte piramisjáték. Egy prezentációban most új érveket is felhozott. Szerinte a cég kihasználja a bevándorlókat és a szegényeket. Az a véleménye, hogy az amerikai álmot adja el nekik, és ő úgy érzi ezzel átvágják az embereket. A részvény be is zuhant  a szavai után, mivel a befektetők valamennyire hallgatnak Ackmanra. Aztán jött is fordulat, mivel valljuk be ő pozícióból beszél, ez azt jelenti arra spekulál, hogy az árfolyam csökkenjen.
A Herbalife kiadott egy közleményt, hogy nem piramisjáték az üzleti gyakorlata, hanem hasonlóan működik mint a NuSkin vagy az Avon. A multi level marketing nem piramisjáték. És teljesen elutasítják Ackman vádait, szerintük az árfolyamot akarja befolyásolni a saját javára.

A részvény  az esés után visszatért az eredeti szintre, sőt még feljebb is ment. Véleményünk szerint a Herbalife részvény emelkedéséből igenis lehet profitálni, a cég erős, mivel ellen tud állni Ackman támadásainak. És még egy jó érv a részvény mellett, hogy a magyar származású tőzsdeguru, Soros György is nagy részvénycsomagot birtokol, bízik a cégben ő is (emelkedés várt), akkor mi ne tennénk?

herbalife_juni

 

Írtunk már a cégről:
Megnyugodott a Herbalife árfolyama
Támadják a Herbalife-ot

 

Forrás: finviz.com, cnnmoney

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek