Yahoo és Aol egyesülés

A Yahoo árfolyamát az elmúlt időszakban az Alibaba részvénykibocsátáson kívül felröppenő AOL egyesülés is mozgatja. A cég több millió Alibaba részvényt adott el, így lenne is tőkéje akár felvásárolni az AOL-t, igaz a hírek szerint inkább egyesülés, mint felvásárlás lenne.  A vállalat így is jól áll a megújulások terén, hiszen az Alibabaval nem tett rossz lóra, és újra erőre kaphat.

A piac pozitívan értékeli az eseményeket, és pénteken 4,39%-ot emelkedett a Yahoo árfolyama. Az Alibaba részvénykibocsátása után csökkent az árfolyam, feltehetőleg az előtte lévő nagy emelkedés korrekciója miatt.
Az AOL hírek is segítenek abban, hogy az alul értékelt részvény újra a reális áron forogjon. Véleményünk szerint a részvény, 50-60 dollár közé is mehet az elkövetkező időszakban, így akár 25%-nál is több profitot tehetünk zsebre az elkövetkező 1 évben.

yahoo_szept

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)