Yoda mestert már a 14. százaban kitalálták?

A mult-kor.hu portálon találtam egy érdekes cikket.  A cikkből kiderül, hogy a Star Warsból ismert Yoda mesterre hasonlító alakkal illusztrált egy alkotó a bibliai Sámson történet egyik szereplőjét. Sokan persze egyből összesküvés elméleteket gyártanak, hogy időutazás történt…de ez nem így van, egyszerűen csak élénk volt a fantáziája, és véletlen egybeesésről van szó.

És, ha már a Star Warsnál járunk. Tudtad, hogy 2015-ben már kijöhet az új 7. rész. December-ben fogják kiadni, vetíteni a mozikban. Észrevettétek, hogy mostanában mennyire jól megy Hollywoodnak? Rengeteg film jön, a mozikban folyamatosan dőlnek a rekordok. Kijött egy statisztika, tanulmány arról is, hogy a kalóz filmek nézése sem hat rosszul az iparágra.

A Star Wars most már a Disney tulajdonában van, így az ő kasszáját erősíti. Véleményem szerint a Walt Disney egy meghatározó szereplője Hollywoodnak, és a részvényeit is imádják a befektetők. Te szeretnél a Disney tulajdonosa lenni? (Szerintem mindenki szeretne az lenni.) A részvényére nézz rá, először nézzük meg nagyobb időtávon.  Látod milyen szép trendben van? Tudtad, hogy még nincs is túlárazva. 2000-ben például az árfolyama 44 dolláron volt, így számolva benne van még a további emelkedés.

Disney részvény elemzés - finviz.com
Disney részvény elemzés – finviz.com

Az alábbi képen már rövidebb idősíkon látjuk. Most kis kockázattal be lehet szállni a vételi oldalon. 100 dollár alatt amúgy sem érdemes egy ideig venni a részvényt, így ha ellenünk megy a piac, ott kiszállhatunk kis kockázattal. Az elemzők 120-130 dollár közé várják év végéig a Disney részvényeket. Tehát alapból 7% kockázatunkra jut 12% profit, ami már így is jó arány, ha 130-ig felmegy akkor pedig még nagyobb hozamunk lehet. A cég május 6-án fog jelenteni. A pénzügyi adatait be se teszem a cikkbe, mert el nem hinnéd (annyira jók).

Disney részvény elemzés - finviz.com
Disney részvény elemzés – finviz.com

Fotó: mult-kor.hu

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!