Zuckerberg elvileg tőlük lopta a Facebook ötletét, most a bitcoin megszázszorozta a pénzüket – valószínűleg már nem keseregnek

A hazai sajtó is a Winklevoss fivérek nagy vagyongyarapodásától hangos. Most én elárulok néhány egyéb fontos információt, ami kimaradt a többi portál cikkéből. Nem véletlen, hogy felkapták a sztorit itthon is, mivel a ikrek anno Mark Zuckerberget perelték sikeresen azért, mert szerintük ellopta tőlük a Facebook ötletét, vagyis nem is a teljeset, de sok fontos részletet igen. Akkor kaptak 65 millió dollárt kártérítésként, hogy később semmilyen követelésük ne legyen a Facebooktól. Ebből 11 millió dollárt bitcoinba fektettek. De nem is akárhogyan!

Lett egy tőzsdéjük

Először vettek bitcoint, ami akkor 100-130 dollár között mozgott, és amikor 1000 dolláron állt a BTC, nemcsak profitáltak az árfolyam-emelkedésből, hanem elindították a saját bitcoin tőzsdéjüket, a Gemini.com-ot, vagyis akkor kezdték a kiépítését, majd 2015-ben véglegesítették. Illetve első lépésként egy bitcoin alapú befektetési alapot (ETF-et) is elindítottak, melynek neve WinkDex, majd ezután jött a tőzsde. Megszerezték az USA-ban azokat az engedélyeket, amik kellettek ahhoz, hogy legálisan működhessenek. Innen már nem nehéz összeraknod a képet, hogy bizony a tranzakciós, átváltási költségekből szépen gyarapodott a vagyonuk. Csak a fent említett ETF -ben 192 milliárd dollár értékű vagyon van és 16 720 bitcon. Természetesen ennek egy része a fivéreké. Azt persze nem tudjuk, hogy mikor és mennyivel növelték a saját bitcoin portfóliójukat, de egy biztos: a jelenlegi bitcoin mennyiségnek az 1%-a náluk van. Továbbá ők az elsők, akik tisztán 1 milliárd dollárt kerestek a kriptovalutából.

Egy bitcoin dollárban kifejezett értéke nem is olyan régen lépte át a 10 000-es határt, így ezért is kerültek a testvérek a média látókörébe.

btc2017dec

Tudtad, hogy már 2015-ben írtam a Winklevoss testvérek BTC tőzsdenyitásáról? Látod! Érdemes követni a Minnert! Természetesen most ezért jutott eszembe 🙂

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: Index, WinklevossCapital, Gemni
Fotó: TechCrunch/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!