A hazai sajtó is a Winklevoss fivérek nagy vagyongyarapodásától hangos. Most én elárulok néhány egyéb fontos információt, ami kimaradt a többi portál cikkéből. Nem véletlen, hogy felkapták a sztorit itthon is, mivel a ikrek anno Mark Zuckerberget perelték sikeresen azért, mert szerintük ellopta tőlük a Facebook ötletét, vagyis nem is a teljeset, de sok fontos részletet igen. Akkor kaptak 65 millió dollárt kártérítésként, hogy később semmilyen követelésük ne legyen a Facebooktól. Ebből 11 millió dollárt bitcoinba fektettek. De nem is akárhogyan!

Lett egy tőzsdéjük

Először vettek bitcoint, ami akkor 100-130 dollár között mozgott, és amikor 1000 dolláron állt a BTC, nemcsak profitáltak az árfolyam-emelkedésből, hanem elindították a saját bitcoin tőzsdéjüket, a Gemini.com-ot, vagyis akkor kezdték a kiépítését, majd 2015-ben véglegesítették. Illetve első lépésként egy bitcoin alapú befektetési alapot (ETF-et) is elindítottak, melynek neve WinkDex, majd ezután jött a tőzsde. Megszerezték az USA-ban azokat az engedélyeket, amik kellettek ahhoz, hogy legálisan működhessenek. Innen már nem nehéz összeraknod a képet, hogy bizony a tranzakciós, átváltási költségekből szépen gyarapodott a vagyonuk. Csak a fent említett ETF -ben 192 milliárd dollár értékű vagyon van és 16 720 bitcon. Természetesen ennek egy része a fivéreké. Azt persze nem tudjuk, hogy mikor és mennyivel növelték a saját bitcoin portfóliójukat, de egy biztos: a jelenlegi bitcoin mennyiségnek az 1%-a náluk van. Továbbá ők az elsők, akik tisztán 1 milliárd dollárt kerestek a kriptovalutából.

Egy bitcoin dollárban kifejezett értéke nem is olyan régen lépte át a 10 000-es határt, így ezért is kerültek a testvérek a média látókörébe.

btc2017dec

Tudtad, hogy már 2015-ben írtam a Winklevoss testvérek BTC tőzsdenyitásáról? Látod! Érdemes követni a Minnert! Természetesen most ezért jutott eszembe 🙂

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: Index, WinklevossCapital, Gemni
Fotó: TechCrunch/Flickr