KezdőlapTőzsdeZuckerberg Kínába ment új felhasználókért, már várom, hogy mikor robban fel az...

Zuckerberg Kínába ment új felhasználókért, már várom, hogy mikor robban fel az árfolyam

-

A Facebook tulajdonosa, Mark Zuckerberg Kínába ment a múlt héten, hogy ápolja kapcsolatait a kínai vezetőséggel. Kínában jelenleg blokkolják a Facebook elérését, így több száz millió potenciális felhasználót “veszít” a Facebook. Bár ez inkább lehetőség, mert amikor feloldják a korlátozást, akkor indul be igazán a buli. Miről is beszélek?

Zuckerberg 2015-ben a fejébe vette, hogy kínai nyelven (mandarin) tanul, vajon véletlen? Hát nem. Sok-sok apró lépéssel azt próbálja elérni, hogy Kína végre feloldja a Facebook elérésének korlátozását, és kb. 200-400 millió felhasználó azonnal elkezdje használni a legnagyobb közösségi hálót.

Kína minden szempontból nagy piac, az amerikai és európai vállalkozások is örülnének a kínai Facebook csatlakozásnak, mivel akkor megnyílhatna a reklámozási lehetőség a kínai felhasználókra is. Kínában 700 millióan interneteznek, így a fent leírt 200-400 millió új felhasználó ténylegesen megnyomná a Facebook bevételeit. Kínában ez új munkahelyeket jelentene, sőt még a globális GDP-re is kihatna. Bizony! Erről itt írtam: Tudtad, hogy a Facebook jelenléte miatt globálisan 4,5 millió új munkahely keletkezett?

Érted már?
A Facebook olyan nagy, hogy már gazdasági hatása is van! Képzeld csak el, amikor a hírek arról szólnak, hogy Kínában is már Facebookozhatnak az emberek. Mi fog akkor történni az árfolyammal? Szinte felrobban. Azonnal kétszámjegyű emelkedést láthatsz majd az árfolyamban, és akkor az Oculusból (virtuális valóság szemüveg) származó bevételről még nem is beszéltem.

Már több elemzést is írtam a Facebookról, melyekben kiemeltem a VR piac jelentőségét, és most hozzá vehetjük a kínai piaci várakozást is. Természetesen hosszútávú befektetésként írok a FB részvény vásárlásról. Többször említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rá tenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni.

Facebook részvény elemzés - finviz.com
Facebook részvény elemzés – finviz.com

Ehhez a tartalomhoz kapcsolódik még:
Ha ezt az ábrát meglátod, azonnal rohansz Facebook részvényt venni!!!
Oké, szóval van a virtuális valóság szemüveg, és van a kiterjesztett valóság szemüveg…
Hol tudok venni Google VR (Cardboard) szemüveget? – Csak pár ezer forint?

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek