1 bitcoin tranzakció annyi energiát fogyaszt, mint 500 000 Visa tranzakció

A pénzügyi rendszer felforgatása nehéz lesz úgy, hogy egy tranzakció energiafogyasztása annyi, amennyivel legalább 3 hónapig el lehetne látni energiával (árammal) egy lakást. Év végére a világ energiafogyasztásának 0,5%-át a bitcoin bányászat teszi ki. Ez téged is megdöbbenthet. Már érthető, hogy miért nem jelent veszélyt a bitcoin a pénzügyi rendszerre. A következő ábrát nézd!

Egy bitcoin tranzakciós energiafogyasztása összehasonlítva a Visa tranzakciókkal. Látszik az ábrán, hogy egy bitcoin tranzakcióhoz annyi energia kell, mint 500 000 VISA tranzakcióhoz. Miért ilyen magas? Mert az adásvételek ellenőrzésére, könyvelésére használt algoritmusok sok energiát fogyasztanak.

A bitcoin energiafogyasztása összehasonlítva néhány nagyfogyasztó országéval

Régi motoros a bitcoin

Sokan azt is mondják, hogy már régi, elavult rendszert használ a bitcoin, és ezért is ilyen drága. Rengeteg új kriptovaluta próbálja átvenni a helyét. Eddig a Ripple-nek sikerült elérni olyan sikereket, hogy több bank is használja. A bitcoin inkább spekulációs célt szolgál, mintsem bankszámla alternatíva. A kiötlőinek utóbbi volt a célja, sajnos spekuláció lett belőle.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó WorldSpectrum / Pixabay
Forrás: Economist

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!