10900% hozam, ezt mindenki elfogadná. Itt láthatod, hogy elérhető

Olyan tőzsdegurukat mutatok itt be, akik bizony több ezer %-os hozamot tudtak felmutatni rövid idő alatt, és a tőzsdézésből, befektetéseikből éltek.

1. Larry Williams és az ő 10900%-a

A Willimas %R indikátor kifejlesztőjéről már biztosan hallottál, de az biztos, hogy az indikátorát ismered, amennyiben tőzsdézel. Larry Williamsre már 1987-ben felfigyelt mindenki, amikor megnyerte a World Cup Championship of Futures Trading versenyt. Éles számlán kellett kereskedni, és 10 ezer dollárból 1 millió 100 ezer dollárt csinált  12 hónap alatt (10 900% hozam). Sokan úgy vélik, a nagy árfolyamzuhanások miatt is lehetett ekkora profitja. Később a lánya is megnyerte ugyanezt a versenyt (Michelle Williams), így levonva a konklúziót, értenek a tőzsdéhez.
Larry egy picit másabb, mint az ismertebb tőzsde guruk (pl. Warren Buffett és a többi nagy guru), akik részben üzletemberek is, ezzel szemben ő inkább trader, kereskedő. Tehát hozzánk ő áll a legközelebb. Az általa kifejlesztett indikátorok sikeressége bizonyítja azt, hogy a piacon el lehet érni nagyobb hozamokat, és nem csak egyszer. Egy interjúban azt mondta, hogy régen könnyebb volt a kereskedés, mivel határidőzni régen kb. 50 ezer ember szokott, most több millióan világszerte. Így élesebb lett a verseny, új technikák, új ötletek felé kell nézni. Érdemes beleolvasni a könyveibe, hiszen így jobban érthetjük az indikátorait, kereskedési technikáját. A fia például pszichológus lett, és a traderek pszichológiájáról írt könyvet, biztosan sokat tanult apjától.

Amikor ő elkezdett kereskedni, kb. 50 éve, már akkor sokan azt mondták, a tőzsdén nem lehet nyerni, és véletlenszerű a mozgása. Ő nem hitte el ezt, és be akarta bizonyítani az ellentétét. Akkor még nem létezett számítógép, így az árakat napi szinten leírta, számolt, rajzolt… Sikerült bizonyítania, hogy nagyobb hozamokat is bárki elérhet.

2. John Bollinger, aki szalagoknak köszönheti a karrierjét

JohnBollinger_wikipedia

John Bollinger arról híres, hogy egy már meglévő indikátorhoz, a Keltner Channelhez hasonlót hozott létre.
Az elemzők és szakértők mégis az 1980-as évek után az ő szalagjait használták, mivel több szempontból is átláthatóvá tette a grafikonokat.
A Bollinger szalagok jól mutatják a volatilitást. Több elemző, és statisztikus is készített róla már tanulmányt. Az eredmények vegyesek voltak. Azt viszont leszűrhették, hogy nem minden piacon működik, viszont van olyan, amin tökéletesen alkalmazható hosszútávon is.

Tehát John Bollinger kitalált egy indikátort, ez azt is jelenti, hogy valószínűleg először jó pár évig megtartotta magának, ahogyan ezt más is tenné, majd ezután mutatta be a nagyközönségnek. Azt senki se tudja, eddig mennyit nyerhetett vele. Még mindig tart oktatásokat, és hírleveleiben profi elemzéseket olvashatunk.

Az indikátorát a Forbes is szívesen használja elemzései személtetésére, és a forex elterjedésével egyre többen használják.
Érdemes belemélyedni a könyvébe is, mivel megismerheted a szalagok működését alaposabban.
http://www.amazon.com/Bollinger-Bands-John-A/dp/0071373683

3. William D. Gann, aki a tőzsdeguruk között is a legnagyobb

gannA többi profi spekulánshoz hasonlóan fiatalon kezdett el kereskedni, 24 évesen. Ő nagy jelentőséget tulajdonított a matematika alkalmazásának a tőzsdei kereskedés során. Sok területet felhasznált a kereskedései során, például a  geometriát, csillagászatot, asztrológiát és numerológiát is. Az ő elemzési technikájában az volt az érdekes, hogy az időt és az árat a charton arányosan ábrázolta. Ezzel a technikával szembe ment a többi grafikon elemzővel. Ez is hozzásegítette őt a sikereihez. Többféle gann-indikátor fellelhető már az interneten, de tudni kell róluk, hogy valószínűleg nem azok, amit Gann használt. Volt egy kurzusa, amiben oktatta a kereskedési stratégiáját, de pontos leírás nem maradt róla. Az oktatási szerződésében külön pont volt a titoktartás.

Többször kiadott előrejelzéseket is, és többször napra pontosan eltalálta a nagyobb mozgásokat.
Mégis mennyit nyert Gann?
Beszámolók alapján 300 dollárral kezdte a kereskedést, és három hónap alatt 25000 dollárra feltornázta. Ezután újra spekulált, ekkor már csak 130 dollárral indított, és 12000 dollárig felvitte a tőkéjét, ez 1908-as évben történt. Nem csak tőzsde árakat jósolt, hanem például az első világháború pontos végét is megjósolta, ezzel került bele jobban a köztudatba. A befektetők akkor kezdtek el jobban hinni neki, amikor az 1929-es válságot is megjósolta.
1933-ban például csupán 479 kereskedést bonyolított, melyből 422 nyereséges volt, és 4000%-os hozamot ért el.
Sok könyvet is írt, érdemes őket megvásárolni, és elolvasni, véleményem szerint a sorok között sok új információt lehet felfedezni.

4. Jesse Livermore

livermoreA legtöbb tőzsdésnek be se kell mutatni Jesse Livermore-t, mondhatni egy legenda. Már 15 évesen annyit keresett egy fogadóirodánál, ahol a részvények elmozdulására lehetett fogadni, hogy ki is tiltották onnan. Már az 1907-es válság idején sokat keresett, mert a legtöbb részvényt shortolta. Tehát itt már az igazi tőzsdén kereskedett. Egy érdekesség, hogy ezután volt olyan időszak, amikor sokat bukott, de az 1927-es válság újra visszalendítette, és rengeteg hozama származott belőle, sőt, bőven visszanyerte az addigra elbukott pénzt.

A kereskedési szabályait ma is sokan követik, talán ő volt az első, aki le is írta őket úgy, hogy azokat más is tudja használni. Ezek közül kiemelendő az a szabálya, miszerint a nyerőt hagyni kell futni. Tehát, ha éppen nyerőben vagy, ne zárd le, vagy csak egy részét. Szerinte a profit tud vigyázni magára, a veszteség nem.

A How To Trade in Stocks című könyvét előszeretettel olvassák a spekulánsok. Sok állítása, szabálya, és kereskedési stratégiái még ma is megállják a helyüket. A tőzsde nem változott, ugyanúgy a kereslet-kínálat alakulása határozza meg.

5. Richard Dennis – teknősökkel ért el 200 millió dollárt

turtle_konyvRichard Dennis a technikai elemzésben kiemelkedő hozamokat ért el. 200 dollárból 200 millió dollárt hozott össze a ’70-’80-as évek alatt. A teknős stratégia alapjai a trendkövetés, és az, hogy betartsuk a kockázati szabályokat.

Voltak persze olyanok, akik nem hittek Richardnak, ezért ő kitalálta, hogy 23 embert felvesz, és ők kereskednek a teknős stratégia alapján. 14 nap alatt betanította őket, és azonnal éles pénzzel tőzsdéztek. Meg is lett a siker, hamarosan a legtöbb kereskedője 1 millió dollár feletti profittal rendelkezett. Az egyik teknőse le is írta egy könyvben, mit hogyan kell csinálni ahhoz, hogy sikeres legyél (ő 30 millió dollárt tőzsdézett össze). Curtis Faith: Way of the turtle

És itt jött el a végzetük is, a stratégiát sokan megtudták, és mivel még ekkor nem volt olyan globálisan elérhető a tőzsde, ezért szinte az ő tőkéjük elég volt ahhoz, hogy megmozgassák bármelyik instrumentum árfolyamát. Ez viszont később azt is jelentette, hogy a stratégia már nem működött olyan jól, 1987-1988-ban sokat is veszítettek. Az is tény, hogy mind a mai napig sikeresen használható a stratégia.

Még így is profitban szállt ki Richard Dennis, és bebizonyította, hogy teljesen kezdők is tudnak profitot elérni a tőzsdén, ha betartják a stratégiájukat.

+Friss információ (2019. 06.): A Minner tőzsde rovatát követve az elmúlt 5 évben folyamatosan két számjegyű hozamot érhettél el. Legalább ötszörözted volna a tőkédet. Érdemes tehát figyelemmel kísérni.

Tudom még mi érdekelhet!:

Tanuld meg a tőzsdét! Regisztrálj a Minner Akadémia online tőzsde képzésére! Kattints ide!

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

Első rendelési hozamlehetőség a kínai import információkból

  • Befektetési összeg: 69 900 Ft-ba kerül az a tudás, aminek köszönhetően lesz terved, információd, tudásod a megfelelő kínai partner kiválasztásához, a rendelések kezeléséhez, vagy például a vámoláshoz.
  • Várható hozam: 1 000 000 Ft, ennyi az átlagos hozam a kezdő kínai import rendeléseknél, amikor valaki maga végzi az importálást. Általában 1-1,5 millió forint értékben történik meg az első rendelés, és beleszámítva a szállítási és egyéb költségeket is, és utána az eladási árat számolva kb. 1 millió forint körül lesz a hozamod. Ennél lehet több is. Ahogy szakértőnk mondja, a matek akkor jön ki, ha a beszerzési ár duplájáért lehet eladni a terméket. Ennek oka, hogy fel tudj készülni minden változó tényezőre. 
  • A befektetésed: Kínai Import, Alibaba online képzés

Az információk hiánya miatt halogatunk projekteket, mint például azt, hogy végre elinduljon a kínai import szállítmányunk. Szerezd be a tudást, aminek köszönhetően végre bele tudsz vágni! És a kezdeti hozam később még tovább növekszik! 

MinnerInstant

Látod a háttérben a két Costa Coffee feliratot? Egyik itt előrébb egy kávézó / önkiszolgáló étterem kifüggesztett logója, hogy náluk Costa Coffee-t szolgálnak fel, a másik egy Costa Coffee kávézó, amit a hazai Costa Coffee lánc üzemeltetett. Ez zárt most be, lényegében azért, mert a Coca-Cola (Costa márka tulajdonosa) több száz kisebb vendéglátóegységnek adta oda a jogot, hogy kitehessék, náluk Costa Coffee is van. Apróság, de mégis így borítja az egész üzletmenetet.

A Telex-en most olvasható egy frissebb nyilatkozat az L-Coffee Kft vezetőjétől. Kattints ide!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek

Zseniális reklám a Mindentment fogászattól
A Revolutnál is lesz részletfizetés. Vásárolj most fizess később