5 digitális funkció a Billingótól, ami gyorsabbá, produktívabbá teszi a vállalkozásodat

Dátum

Megosztás

A Billingo megmutatta tavaly, hogy már nemcsak számlázó, hanem igazi digitális ökoszisztémát ad a vállalkozók kezébe. Ügyfél legyen a talpán, aki követni tudta a sok új funkciót, és persze azt mind be is építeni a vállalkozásodba, hát nem egyik napról a másikra megy. A Minner-Billingo közös együttműködésben a célunk, hogy a digitalizáció igazán kézzel fogható legyen egy magyar vállalkozás számára is. Te is legyél innovátor! Használd a digitális megoldásokat! Mutatjuk melyek a legújabbak funkciók a Billingónál. 

Mit nyersz a Billingo használatával

A Minnernél már jó ideje használjuk, és először természetesen mi is a számlázás funkcióját. Egyrészt manuálisan kiállított számlákra, másrészt az e-kereskedelmi platformunk általi automatikus számla kiállításra. És ahogy jöttek ki az egyes funkciók úgy kezdtük el nézni, hogy miként tudjuk beépíteni a folyamatainkban adott megoldásokat. És itt jön a lényeg. Én szeretem az All IN ONE platformokat, vagyis azt, amikor egy helyen tudok több mindent csinálni. Az alábbi funkciók ezt lehetővé teszik, egyébként is belépek a Billingóba, szóval már csak hab a tortán, hogy ott vannak a plusz funkciók, amiket egyébként lehet máshol használtam régen, de most itt van, nem kell mást megnyitni. 

1. Pályázatfigyelő

2022-ben első negyedévében több mint 350 milliárd forint pályázati forráshoz juthatnak a hazai vállalkozások. És ez még csak az év eleje. Nem mindennapi évek vannak mögöttünk, így tudom, hogy minden forrás számít, a másik pedig, hogy jó lenne időt is nyerni arra, hogy megkapd a megfelelő információkat a pályázatokkal kapcsolatban. A Billingo meghallgatta az ügyfelek igényeit, és 2021-től bevezette a pályázatfigyelő szolgáltatását. A következő lépésben sem engedi el a kezed, mert segítenek az előminősítésben, sőt konzultálni is tudsz pályázatíró partnereikkel. Akkor is tudod használni ezt a funkciót, ha nem használod számlázásra a Billingót.

Nézd meg részletesebben mit kell tudni a Billingo Pályázatfigyelő szolgáltatásáról, kattints ide!

2. Ügykezelő

Amennyiben a cégedben használsz egy-egy megbízásnál árajánlatot, díjbekérőt, teljesítésigazolást és természetesen számlát és szeretnéd átláthatóvá és könnyebben kezelhetővé tenni ezeket a folyamatokat. Na akkor

a Billingo Ügykezelője olyan lesz, mintha autóról helikopterre váltanál.

Meggyorsítja a napi irodai ügymenetet, utánkövetést és még a partnerek is hálásak lesznek, hogy mindent egy helyen látnak. 

Ezt az eszközt bemutattuk nektek a Minneren is, sőt azért is, mert a Minnernél is elkezdtük használni az Ügykezelő funkciót. Itt találod: Így használd a Billingo Ügykezelőjét. Digitális mappában a céges fájlok

3. Céginformáció, partnerfigyelő 

A piacon egyik legjobb ár/érték arányú céginformációs adatbázis és amit én azonnal preferáltam, hogy néhány gombnyomással meg tudod vásárolni. Több ilyen rendszert használtam és soha nem értettem miért is kell árajánlatot kérni. Digitális megoldás legyen 100%-ban digitális. Itt most két funkciót is említek, egy menüben összevonta a Billingo nekünk azt az opciót, ahol a partnereinkről, vagy akár konkurenseinkről, más piaci szereplőkről tudunk információkat, adatokat gyűjteni. 

 • Céginformációban le tudod csekkolni a cég főbb adatain túl a pénzügyi beszámolóit, a pozitív-negatív céggel történt eseményeket. 
 • Partnerfigyelőben be tudod állítani adott cégre vonatkozóan, hogy értesítés kapj a céget érintő pozitív és negatív változásokról. Különösen hasznos lesz ez a negatív információk esetén, pl. ha 
  • végrehajtás vagy végelszámolás indul egy megfigyelt vállalkozás ellen,
  • nem nyújtotta be az áfabevallását,
  • szankciós jelleggel törölték az adószámát,
  • jelentős adóhiánnyal rendelkezik stb.

Az ilyen minőségű és pontos adatok aranyat érnek a vállalkozásod számára, amelyek a mindennapi működésedet és a stratégiai döntéseidet is befolyásolhatják. 

Nemrég egy futárszolgálat bedobta a törölközőt, de a partnerek csak aznap értesültek róla. Ezzel a szolgáltatással időben tudtad volna, hogy valami baj körvonalazódik a cégnél. 

4. Billingo Ads

A statisztika, ami engem is meggyőzött, hogy bemutassuk itt a Digitális ninja útmutatók között az, hogy:

A KIKÜLDÖTT BIZONYLATOK MEGNYITÁSI ARÁNYA 90% FELETTI, 

így jóval eredményesebben működik, mint egy hagyományos hírlevél. Az ingyenesen kipróbálható eszköz a Billingoban a számla- és bizonylatletöltő oldaladat marketingfelületté alakítja. Amikor a felhasználási területeire gondolsz, akkor vedd majd bele, hogy a Billingo nemcsak számla, díjbekérő vagy nyugta kiállítására használható, hanem: számla, nyugta, díjbekérő, árajánlat, megrendelőlap, szállítólevél, teljesítési igazolás is kiállítható a rendszerben. 

Tehát elég sokszor találkozhat egy ügyfél az ajánlatokkal, felhívásokkal, nemcsak a díjbekérő, számla kiállítása során. A Billingo az árajánlatkérés, ügykezelés funkcióval is bővítette a szolgáltatásai palettáját, így ott is használni tudjuk. 

Csak a saját számláidon, bizonylataidon lesznek a hirdetéseid. 

A Billingo Ads létrehozásának lépéseit bemutattuk egy Minner cikkben, sőt ötleteket is adtunk, hogy mire tudod használni. Hirdetési felület lesz a számla letöltő oldalad. Billingo Ads tippek, ötletek

5. Raktár, készletkezelő, 

A kereskedők már régóta felfedezték maguknak a Billingótt, Az e-kereskedőknél, amikor szóba kerül a számlázórendszer választás, akkor rendre a Billingóra kerül szóba. A kedvező ár és a rengeteg integráció könnyíti meg a döntést. És most a raktár és készletkezelő funkcióval a Billingo újabb eszközt ad a kezünkbe. Ahogy látod abba az irányba megyünk, hogy egy platformon érj el mindent. 

Amit már korábban láttam, hogy a Billingo igazán nagy mélységben, több dimennzióban is tudja kezelni az oldalt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Például 

 • több raktárat tudsz kezelni, 
 • vonalkód, név vagy cikkszám alapján is bármikor látod, melyik raktárban van a termék,
 • precízen, pontosan, külön kezelheted a boltod és a webáruházad raktárkészletét,
 • az Excel táblázatoknál jóval egyszerűbben, könnyebben követheted a készletmozgásokat,

És csak néhány fontosabbat említettem. Természetesen ezt is magadra kell szabni, és megszokni, beleépíteni a céges rutinokba. Nézd meg, és próbáld ki!

Tudtad, hogy a Minner átállt a Billingóra?

Itt beszámoltam róla részletesen. Természetesen aggódtam, hogy nem találom majd meg azt, amit eddig megszoktam: A Minner Billingóra váltott. Számlázó váltás tapasztalatok

Továbbá videóra is vettünk több funkciónak a használatát is: Így digitalizáld a vállalkozásodat Billingoval

fotó: Envato Licene

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!