5 ok, amiért nem lesz tőzsdei összeomlás

Az amerikai tőzsdeindexek csúcsokat döntögetnek folyamatosan. A Dow Jones (amerikai tőzsdeindex) 17 000 pont fölé emelkedett, ami történelmi csúcs, erről írtunk egy cikket, megéri elolvasni. A CNN money készített egy összeállítást, mi az az 5 dolog amiért nem lesz összeomlás. Persze kicsit a saját kommentárunkat is beletesszük.

1. Nincs recesszió
Itt az amerikai adatokra figyeljünk inkább. Amerika már rég kijött a válságból, a gazdasági kilátásaik nagyon jók, ehhez képest ugye Európa még most van az elején, vagyis a fellendülés elején.

2. A FED segít, velünk van
A FED (amerikai jegybank)  jövő évtől fogja emelni az alapkamatot, de azt se drasztikusan. Jelenleg 0% közeli szintről az 1 %-ra való emelés se okoz visszaesést a tőzsdén, mert még az is alacsony szint.  Valahol 4% körül lesz, ahol már hatást gyakorolhat a tőzsdére

3. A félelem mindig jelen van
A piac már teljesen felkészült az ukrán, izraeli, iraki helyzetre, ezeket be is árazta. A félelem tehát már bent az árban.

4. Nem túllértékelt a piac
A 2008-as válság nagy esése után, nem mondhatjuk azt, hogy túlértékelt a piac, mivel még mindig nem tudott olyan nagyot emelkedni, hogy a részvények a túlértékelt szinten legyenek. A válság kitörése nem a részvénypiac túlértékelése miatt volt, hanem a jelzálogpiaci buborék kipukkadása miatt. Tehát a 2008-as árak nem voltak túlértékeltek, azóta eltelt 6 év, az amerikai vállalatok magukhoz tértek, emelkednek a bevételek, profitok. A jelenlegi szintnél sincs túlértkelve, a Dow a 20 000-es szintet is elérheti, tehát még akkor se lesz túlértékelve a véleményem szerint.

5. És amúgy is, voltak itt korrekciók, ha jól figyelt az ember
2010 tavasz 10%  feletti esés (korrekció), 2011 nyár 19% esés. Azt hiszem ezek a számok magukért beszélnek, a piac helyre rázta magát.

Mit tehát a legjobb stratégia?
Első lépés, olvasni a minner elemzéseit.  Második lépés, amelyik részvénynél azt írjuk, hogy emelkedés várható arra a részvényre rárepülni, vagy figyelni.

Ez is érdekelhet, mert ehhez kapcsolódik:
Dotcom lufi újra, igen vagy nem? 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek