5 üzleti hír áprilisból: szlovák cégbiznisz, adómentes forintok, csalás-e a lottósorsolás

Még új üzleti ötlet is jött 2019 áprilisában a hírlevelek kiküldése közben! A kiküldött 25 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Isten fizesse meg: Nem igazán volt biztosítása a Notre Dame-nak -BiztosítoMagazin
A MABISZ jelezte, hogy a francia gyakorlatra ugyan nincs rálátásuk, viszont a sajtóban már időközben megjelent, hogy állami tulajdonú épületként nem volt biztosítása a Notre-Dame-nak – viszont de ha lett volna, akkor sem lenne elég a tűzkárok fedezésére.

Egyre több szlovák cég jön át Magyarországra az olcsóbb adó miatt – G7
Szlovák rendszámos autókért mi magyarok megyünk ki a szomszédba, ők meg jönnek hozzánk a cégükkel. Igazi adóparadicsom a magyar hon a 9%-os társasági adóval? Egyre több szlovák cég teszi át a székhelyét Magyarországra – ezt a jelenséget járja körbe Szlovákia egyetlen csak gazdasággal foglalkozó napilapja, a Hospodárske noviny. Idén eddig közel kétszáz szlovák céget jegyeztek át Magyarországra (év végéig ennek négyszeresét várják), a lap szerint így összesen már 10 ezer ilyen szlovák cég van.
Minner vélemény: Gyorsan kellene csinálni egy cégalapításos céget, csak szlovákokra! Kell egy ügyvédi iroda kapcsolat aztán … – bekerült ez a rész a 2019-es üzleti ötletekbe, kattints ide! 

Adómentesen vehetik fel tisztára mosott pénzüket a sunnyogó gazdagok – index.hu
2014-ben nyitották Magyarországon az első stabilitási megtakarítási számlákat, a konstrukció lényege az volt, hogy legalizálni lehessen a szürke-fekete vagyonokat. A szabályok lehetővé tették azt is, hogy a pénzekből továbbra se kelljen adózni, hogyha valaki hajlandó várni 5 évet a felhasználással; ez éppen mostanában jár le. A konstrukcióval összesen 2100 számlát nyitottak 2017 januárjáig (a NAV adatai ettől némileg eltérnek), a program végéig, a számlákon 159,8 milliárd forintot helyeztek el. 2014. első negyedévében 74 számlát nyitottak összesen 6,2 milliárd forinttal, ezeknél esedékes az adómentessé válás most.

Csalás a lottósorsolás itthon? Ki viszi el a pénzt? Nézzük a számokat –Minner
A hétvégén valaki elvitt 4 milliárd forintot és sokan csalásra gondolnak. Szerintük a lottótársaság, a Szerencsejáték Zrt teszi el, senki nem nyeri meg…
Utána néztem, hogy volt-e már kutatva a csalás lehetősége. Igen volt, két debreceni egyetemi tanár, matematikus kutatta. 60 év sorsolását vizsgálták. A kutatók bizonyították (kiszámolták), hogy az 1–90 számok egyenkénti előfordulási gyakorisága, a várható érték és a szórás tökéletesen megegyezett az elméleti értékekkel a sorsolásoknál. További érdekességek is vannak a cikkben!

Gép jelzi, ha a dolgozó azon gondolkodik, hogy elmenjen a cégtől – G7
A CNBC cikke szerint az IBM Watson megoldására épülő szisztéma csaknem tökéletesen működik, 95 százalékos pontossággal időben előre tudja jelezni azt, ha valaki azon töri a fejét, hogy máshova menne dolgozni. Azt azonban üzleti titokként kezelik, hogy az elemzések milyen megfigyelési adatokból készülnek.
Az IBM azt mondja, hogy az évek alatt kifejlesztett rendszer eddig 300 millió dollárral csökkentette az alkalmazottak megtartásához szükséges költséget. A cég szabadalommal védte le a fejlesztését.

Hírlevelek a hónapban (rákattintva megjelenik az adott hétből 5-5 hír):

Fotó: Szerencsejáték Zrt./Facebook

 

Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Képezd magad most! Otthonról! Online! Kattints ide!