A Minner hétről-hétre 5 üzleti hírt foglal nektek össze, ajánl és küldd el hírlevélben. Az novemberben kiküldött 20 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Az alábbi híreknél kattints a címre, ha bővebben szeretnél róla olvasni (megnyílik a forrás cikke):

Őrület van a Szilícium-völgyben, a szülők teljesen bepánikoltak a gyerekek mobilozása miatt – G7
A világ legfejlettebb technológiai régiójában, a Szilícium-völgyben egyre több családban kezdik teljes mértékben eltiltani a gyerekeket a mobiltelefonok, a tabletek, a számítógépek és a konzolok napközbeni használatától, sőt a tévénézéstől is. A New York Times riportja szerint gyorsan terjed a szülők körében az a meggyőződés, hogy a digitális eszközök gyerekkori használata még kis mértékben is addiktív lehet.

Varga Mihály: Átlépte a háromszázezret a katások száma – BiztosítóMagazin
A héten átlépte a háromszázezret a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók száma, mindez pedig azt jelenti, hogy már majdnem minden harmadik cég ezt az európai uniós szinten is példaértékű adózási módot választja. Jövőre 8 millióról 12 millióra emelkedhet az áfamentesség határa (bármelyik alanyi adózóra vonatkozik), ha megszavazzák (mondjuk miért ne szavaznák meg.

2100 kávézót nyit jövőre a Starbucks Kínában. Olyan mintha befektetnél a McDonald’s indulásába – Minner
Napi 5 kávézó nyitását tervezi Kínában a Starbucks
Eddig naponta átlagban 1,5 Starbucks kávézó nyílt  Kínában, ez a szám jövőre felmegy 5-re. Ami azért jó és pozitív, mert ezek szerint a Starbucks az eddigi kínai forgalommal meg van elégedve. Ott az a nehézsége a cégnek, hogy egy új kultúrát, szokást be kell vezetnie, ez pedig a kávézás.
MÍG AZ USA-BAN AZ EMBEREK ÁTLAGOSAN 300 CSÉSZÉT ISZNAK MEG EGY ÉVBEN, ADDIG KÍNÁBAN CSAK 0,5 CSÉSZÉNYIT.
A cég ezen szeretne változtatni.
Részvényelemzés a Minner cikkben. 

Az olasz maffia ráment az EU-s forrásokra, és megszállta a teljes élelmiszerláncot – G7
Gondolnád, hogy Olaszországban még mindig válság van? Ezt használja ki a maffia. Felvásárolják a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat. Nem csak legalizálják a pénzüket, hanem óriási mennyiségű EU-s támogatásokat hívnak le. Sőt így még a termékhamisításból is profitálnak.

Az EU jóváhagyta a Brexit-megállapodást – 444.hu
A korábbi várakozásokkal szemben szinte csupán szimbolikus vita után, kevesebb mint egy óra alatt jóváhagyták a britek kiválásáról szóló megállapodást az EU tagállamainak állam- és kormányfői. Szombaton már sejtették, hogy a másfél év kemény alkudozás után felvázolt megállapodást gyorsan elfogadhatják, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke tegnap már jelezte, hogy Spanyolország visszavonta az utolsó pillanatban benyújtott kifogásait Gibraltár státusával kapcsolatban.
A megállapodást így már csak a brit parlamentnek kell jóváhagyni

2018. novemberi hírlevelek: 

Fotó: Envato/License

 

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!