Már 29 300 kávézóval rendelkezik a Starbucks, amivel természetesen a világ legnagyobb kávézólánca címet is elnyerte már. Ebben az évben átlagosan napi 2 új Starbucks nyílt. Még egy korábbi cikkben viccelődtem is, hogy amennyi kávét mi megiszunk átlagosan egy nap, azt a cég kávézó megnyitásban teljesíti (2 db-ot). És most egy új bejelentés, jövőre a kínai terjeszkedés még nagyobb ütemben folyik.

Napi 5 kávézó nyitását tervezi Kínában a Starbucks

Eddig naponta átlagban 1,5 Starbucks kávézó nyílt  Kínában, ez a szám jövőre felmegy 5-re. Ami azért jó és pozitív, mert ezek szerint a Starbucks az eddigi kínai forgalommal meg van elégedve. Ott az a nehézsége a cégnek, hogy egy új kultúrát, szokást be kell vezetnie, ez pedig a kávézás.

Míg az USA-ban az emberek átlagosan 300 csészét isznak meg egy évben, addig kínában csak 0,5 csészényit.

A cég ezen szeretne változtatni.

Az USA-ban az a hely lett, ahová az emberek beülnek akár délután is

Persze eddig sem panaszkodott a cég, mivel a Starbucksnak nagy kultúrája van az USA-ban. 1971 óta látják el kávéval az amerikaiakat. Az utóbbi évtizedben pedig a népszerűségük még nagyobb lett. A hideg italok bevezetésével még nagyobb növekedést tudott elérni az “anyakontinensen” is, és elérte, hogy még többet költsön egy vevő, mint eddig. Sőt a fizetésre is alkalmas applikációjuk valójában az USA-ban a legnagyobb mobilfizetési megoldás, megelőzve az Apple Pay.
Ehhez a bekezdéshez kapcsolódó cikk: Többen használják a Starbucks mobilfizetési megoldását, mint az Apple Pay-t vagy a Google Pay-t…

Starbucks a tőzsdén

A kínai piacon és az összes kávézó nyitással az elkövetkező évben tovább bővül a cég, ami folyamatosan növeli a részvény értékét, mivel a várakozások sokkal nagyobbak. Gondolj csak bele, hogy minden új üzleti nyitása tovább növeli az árbevételt, a profitot! Ha részvényt veszel, mintha te is beszállnál az üzletek nyitásába. Én már több éve Starbucks részvénytulajdonos vagyok és most örülök a legjobban, mert átütötte a 60 dolláros árszintet, ami után jobban meglódult az árfolyam. 2-3 éven beül 100 dollárig várom az árfolyamot. (A Minneren folyamatosan beszámoltam a Starbucks árfolyamáról, követhetted, hogy eddig miként fektettem be.

 

Kapcsolódó cikkek: 

Forrás: CNNBusiness
Fotó: dunhilaryu/Flickr

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!