Tőzsdén a Starbucks kínai konkurense a Luckin Coffee és ennek mi örülünk

Dátum

Megosztás

De jó! Egy konkurens! Gondolnád, hogy ennek örülünk? Vagy, hogy ennek mondjuk a Starbucks miért is örülhet? Én ezt a cikket Starbucks részvény-tulajdonosként írom. Miért is vagyok optimista egy konkurenstől, miért ujjongok? A rivalizálásuk a piacnak is jót tesz, mivel ott még csak most épül ki a kávékultúra. Míg egy átlagos amerikai évente 300 csésze kávét iszik meg ilyen kávézókban, addig ott ez a szám fél csésze. Jól olvasod! Van még hová fejődni, és együtt építik a piacot, ebből mi profitálhatunk. Beszéljenek a számok! Mondanom sem kell, a konkurenciába is befektetek!

A kávézók száma – fej-fej mellett haladnak

Kínában a Starbucks-nak 3500 kávézója van, míg a Luckin Coffee-nak (kínai vállalat) 2400 üzlete. Az amerikai cég egyébként világszerte már 31 000 kávézót üzemeltet, sőt Kínában tavaly jelentette be, hogy naponta 5 kávézó nyitását tervezi!!! Olvasd el még egyszer! 5 kávézót nyit naponta Kínában. A Luckin Coffee tehát felköltheti a gatyát, de igazából ez neki is jó, és fordítva is igaz. Látod fent, van még hová nőniük, a fogyasztás bővülésével sokszorozódik a profitjuk. Kép alatt folytatom! Most kezd izgalmas lenni!

A Luckin Coffee logója – ízlelgesd a márkát

A kínai kávézó spekulációm

Már tavaly beszámoltam erről a hírről, hogy a Starbucks odapörköl, és nem csak a kávénak, hanem a kávézó nyitásoknak is. Már jó ideje részvényese vagyok a cégnek, de pont emiatt nem szállok ki pluszban, hanem még tartom a részvényeket, sőt tavaly vettem is még hozzá. Azóta 67 dollárról tovább nőtt a részvény ára 14%-kal 77 dollárra, és ahogy az elemzésemben említettem 100 dollárig várom 2-3 éven belül (de akkor sem szállok ki teljesen, ez bizony 10 éves projekt lesz, persze közben módosulhat). A pozícióim most maradnak a cégben és úgy döntöttem, hogy veszek Luckin Coffee részvényeket is. Most debütált a cég az amerikai tőzsdén, vártam pár napot és a héten már vásárolok is több részletben.

Friss! 2019. augusztus: már 40% hozam mindkét kávés részvényen.

Itt beszélek is róla egy podcast-ben. Érdemes meghallgatnod: Kínai kávéspekuláció, részvényvásárlás és mikor vesszük ki a pénzt – podcast

Starbucks árfolyam 2019. május:

Luckin Coffee árfolyama 2019 május, még friss, pár napja van a tőzsdén

Kapcsolódó cikkek: 

Forrás: Techcrunch
Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!