A biológus hallgató, aki a fél országot felforgatta – Ő indította el a Viszony.hu-t vagy például a SkypeSuli-t

Folytatjuk a sikeres vállalkozókat bemutató sorozatunkat, a mai hősünk különösen kacifántos úton jutott el oda, ahol most tart. Györfi András először 11 évesen vállalkozott, persze még nem tudatosan. Egereket tartott otthon, amikor az egyik reggel azt látta, hogy kettőből hirtelen 8 lett, a kicsiket visszavitte az állatkereskedésbe. Kiderült, hogy kígyók etetéséhez az apró egereket el lehet adni, a kereskedés megvette őket. Ez után néhány hónapig rendszeresen eladta az újszülött egereket. Az érettségi után először motorkerékpár-szerelőnek tanult, majd biológushallgató lett az egyik nagy nevű hazai egyetemen.

Elmondása szerint azért választotta a biológiát, mert nagy lehetőséget látott a biotechnológiában, húsz évesen azzal viszont nem számolt, hogy ezen a területen óriási tőkét igényel egy vállalkozás elindítása, a lakbért is éppenhogy ki tudta fizetni. Ma már bánja, hogy nem maradt hűséges a választott szakmájához, de szerepel a tervei között egy ilyen irányú projekt elindítása, az alap tudása még megvan.

Váltás az informatikára

Kéznél volt viszont egy gyerekkora óta testhezálló másik terület, az informatika. Már az egyetem alatt részt vett egy radiológus szakorvosoknak szóló portál, a radiologia.hu elindításában, az oldal azóta is él és sikeres. Második projektjeként a biológus közösségnek csinált egy oldalt, ez lett az mRNS.hu ami azóta a Magyar Biotechnológiai Szövetség tulajdonában van.

Innentől kezdve nem volt megállás, sorra jöttek kisebb-nagyobb projektek, a még szintén a piacon lévő, de ma már inkább csak vegetáló SkypeSuli.hu, egy online oktatást vállaló magántanárokat gyűjtő oldal. Nehéz felfedezni a fókuszt a munkájában, András abban hisz, hogy teljesen mindegy, hogy mi a terület, amin egy vállalkozó dolgozik, csak legyen törvényes, és minimális tőkéből megvalósítható. Ennek szellemében jött létre az OnlinePszichologia.hu is, amit azóta egy másik piaci szereplő felvásárolt.

A Társkereső biznisz

Következő lépésként egy angol blog bejegyzése nyomán itthon is megvalósította az előnytelen külsejű embereknek szóló társkeresőt, ez lett az azóta megszűnt RondaRandi.hu. A társkeresők piacán maradva született a Viszony.hu, a társkereső, ami kifejezetten félrelépni vágyó házasoknak szól. Az első jelentős médiaszereplései is ebből jöttek, RTL Klub, TV2, MTV, számos rádió, Index, Velvet, Bors, Blikk és így tovább, 2013-ban szinte mindenki arról vitatkozott, hogy a Viszony.hu elítélendő, erkölcstelen vállalkozás vagy egy zseniális ötlet.

Az oldal azóta a Dating Central Europe tulajdona. Azóta sem szakított teljesen a társkereső piaccal, jelenleg hobbiként üzemelteti az Egyenruhasok.hu-t, a névből nem nehéz kitalálni, egyenruhás férfiak iránt érdeklődő nőknek szól az oldal. Érdekel a társkereső piac? Erről is van már cikk a Minneren >>> Megéri randioldalt üzemeltetni? Mennyi bevételt lehet belőle elérni? Van még hely a piacon?

A fő munkája jelenleg egy applikáció, amit egy magyar csapathoz csatlakozva épít, erről majd egy későbbi cikkben.

A legfontosabb, amit megtanultam – (András írja)

“A legfontosabb, amit megtanultam az eddigi vállalkozói munkám során az, hogy nem lehet elég körültekintő és óvatos az ember. Még a legegyszerűbb projekt is nagyszámú tényezőből áll össze, technológia, emberek, versenytársak, ügyfelek, partnerek, tőke, marketing és így tovább. Óriási kihívás egy vállalkozást felépíteni, pont ez adja a szépségét. A legfontosabb, hogy a legkilátástalanabb helyzetekben se adjuk fel, menjünk tovább, írjuk meg az ezredik emailt is, amivel megpróbálunk kijutni a mederből. Ha az sem hoz eredményt, akkor jöhet a következő. Egy jó vállalkozó remek alany minden pszichológus számára, ha egy ember elhiszi, hogy a semmiből tud alkotni, akkor valami nem stimmel. Valahogy időről időre mégis sikerül.”

Update:

Cikkünk születése óta András nem tétlenkedett, bevetette magát a kriptopénzek világába, 2018 áprilisában a HVG Könyvek megjelentette Kriptopénz ABC című munkáját, melyet a Corvinus Fintech Center vezetőjével, és más szakemberekkel együtt írt ismeretterjesztő céllal. Azóta pedig a HVG.hu azonos nevű rovatát is vezeti.

A jól bevált társkeresésnek sem intett búcsút, azóta elindította a Ducitárs.hu-t is, hazánk első társkereső oldalát, ami kifejezetten a telteknek szól, ezzel egy újabb fehér foltot kipipálva a piacon.

2020-ban az eddigieknél is jobban beleveti magát az újságírásba, a Minner-nek is fog írni, heti rendszerességgel láthatjátok majd cikkeit.

Hasonló cikkek: 

Látod, megéri velem jóban lenni 🙂 Csinálj valami nagyot, és írni fog rólad a Minner! A ismertségi körömet ezzel támogatom. A cikk teljesen szponzoráció mentes.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek