KezdőlapGazdaság és üzletA biológus hallgató, aki a fél országot felforgatta - Ő indította el...

A biológus hallgató, aki a fél országot felforgatta – Ő indította el a Viszony.hu-t vagy például a SkypeSuli-t

-

Folytatjuk a sikeres vállalkozókat bemutató sorozatunkat, a mai hősünk különösen kacifántos úton jutott el oda, ahol most tart. Györfi András először 11 évesen vállalkozott, persze még nem tudatosan. Egereket tartott otthon, amikor az egyik reggel azt látta, hogy kettőből hirtelen 8 lett, a kicsiket visszavitte az állatkereskedésbe. Kiderült, hogy kígyók etetéséhez az apró egereket el lehet adni, a kereskedés megvette őket. Ez után néhány hónapig rendszeresen eladta az újszülött egereket. Az érettségi után először motorkerékpár-szerelőnek tanult, majd biológushallgató lett az egyik nagy nevű hazai egyetemen.

Elmondása szerint azért választotta a biológiát, mert nagy lehetőséget látott a biotechnológiában, húsz évesen azzal viszont nem számolt, hogy ezen a területen óriási tőkét igényel egy vállalkozás elindítása, a lakbért is éppenhogy ki tudta fizetni. Ma már bánja, hogy nem maradt hűséges a választott szakmájához, de szerepel a tervei között egy ilyen irányú projekt elindítása, az alap tudása még megvan.

Váltás az informatikára

Kéznél volt viszont egy gyerekkora óta testhezálló másik terület, az informatika. Már az egyetem alatt részt vett egy radiológus szakorvosoknak szóló portál, a radiologia.hu elindításában, az oldal azóta is él és sikeres. Második projektjeként a biológus közösségnek csinált egy oldalt, ez lett az mRNS.hu ami azóta a Magyar Biotechnológiai Szövetség tulajdonában van.

Innentől kezdve nem volt megállás, sorra jöttek kisebb-nagyobb projektek, a még szintén a piacon lévő, de ma már inkább csak vegetáló SkypeSuli.hu, egy online oktatást vállaló magántanárokat gyűjtő oldal. Nehéz felfedezni a fókuszt a munkájában, András abban hisz, hogy teljesen mindegy, hogy mi a terület, amin egy vállalkozó dolgozik, csak legyen törvényes, és minimális tőkéből megvalósítható. Ennek szellemében jött létre az OnlinePszichologia.hu is, amit azóta egy másik piaci szereplő felvásárolt.

A Társkereső biznisz

Következő lépésként egy angol blog bejegyzése nyomán itthon is megvalósította az előnytelen külsejű embereknek szóló társkeresőt, ez lett az azóta megszűnt RondaRandi.hu. A társkeresők piacán maradva született a Viszony.hu, a társkereső, ami kifejezetten félrelépni vágyó házasoknak szól. Az első jelentős médiaszereplései is ebből jöttek, RTL Klub, TV2, MTV, számos rádió, Index, Velvet, Bors, Blikk és így tovább, 2013-ban szinte mindenki arról vitatkozott, hogy a Viszony.hu elítélendő, erkölcstelen vállalkozás vagy egy zseniális ötlet.

Az oldal azóta a Dating Central Europe tulajdona. Azóta sem szakított teljesen a társkereső piaccal, jelenleg hobbiként üzemelteti az Egyenruhasok.hu-t, a névből nem nehéz kitalálni, egyenruhás férfiak iránt érdeklődő nőknek szól az oldal. Érdekel a társkereső piac? Erről is van már cikk a Minneren >>> Megéri randioldalt üzemeltetni? Mennyi bevételt lehet belőle elérni? Van még hely a piacon?

A fő munkája jelenleg egy applikáció, amit egy magyar csapathoz csatlakozva épít, erről majd egy későbbi cikkben.

A legfontosabb, amit megtanultam – (András írja)

“A legfontosabb, amit megtanultam az eddigi vállalkozói munkám során az, hogy nem lehet elég körültekintő és óvatos az ember. Még a legegyszerűbb projekt is nagyszámú tényezőből áll össze, technológia, emberek, versenytársak, ügyfelek, partnerek, tőke, marketing és így tovább. Óriási kihívás egy vállalkozást felépíteni, pont ez adja a szépségét. A legfontosabb, hogy a legkilátástalanabb helyzetekben se adjuk fel, menjünk tovább, írjuk meg az ezredik emailt is, amivel megpróbálunk kijutni a mederből. Ha az sem hoz eredményt, akkor jöhet a következő. Egy jó vállalkozó remek alany minden pszichológus számára, ha egy ember elhiszi, hogy a semmiből tud alkotni, akkor valami nem stimmel. Valahogy időről időre mégis sikerül.”

Update:

Cikkünk születése óta András nem tétlenkedett, bevetette magát a kriptopénzek világába, 2018 áprilisában a HVG Könyvek megjelentette Kriptopénz ABC című munkáját, melyet a Corvinus Fintech Center vezetőjével, és más szakemberekkel együtt írt ismeretterjesztő céllal. Azóta pedig a HVG.hu azonos nevű rovatát is vezeti.

A jól bevált társkeresésnek sem intett búcsút, azóta elindította a Ducitárs.hu-t is, hazánk első társkereső oldalát, ami kifejezetten a telteknek szól, ezzel egy újabb fehér foltot kipipálva a piacon.

2020-ban az eddigieknél is jobban beleveti magát az újságírásba, a Minner-nek is fog írni, heti rendszerességgel láthatjátok majd cikkeit.

Hasonló cikkek: 

Látod, megéri velem jóban lenni 🙂 Csinálj valami nagyot, és írni fog rólad a Minner! A ismertségi körömet ezzel támogatom. A cikk teljesen szponzoráció mentes.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek