Megéri randioldalt üzemeltetni? Mennyi bevételt lehet belőle elérni? Van még hely a piacon?

Dátum

Megosztás

Többször futok bele akár óriásplakáton, akár újsághirdetésben, vagy még online reklámban is randioldalak reklámjaiba. Legutóbb pont egy IT fejlesztővel beszélgettem arról, hogy mennyire éri meg vajon ilyen oldalt üzemeltetni. Ránézve a látogatottsági adatokra te is meglepődnél, hogy havi több százezres, sőt, több milliós látogatottsági adatokkal büszkélkednek ezek az oldalak. Ahol ennyi látogató van, ott bizony profit is van. Igazából a legtöbb és legnagyobb ilyen hazai oldal valamelyik nagyobb portfólió eleme is egyben. Összegyűjtöttem a látogatottsági és bevétel adataikat. Alatta pedig elolvashatod, mire használhatod ezeket a statisztikákat.

Randivonal.hu, Viszony.hu, Vagyokneked.hu = Dating Central Europe Zrt
A felsoroltakon kívül még több kisebb randioldal is a Dating Central Europe portfóliójához tartozik.
Havi összes látogatottság: 4,2 millió látogatás (egy látogató többször is megnézi az oldalt), ebből 3,4 millió a randivonal.hu
Éves árbevétel/adózott eredmény (2016): 420 millió forint / 76 millió forint
Alkalmazottak száma: 21 fő

Parom.hu, startrandi.hu =  Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft
Havi összes látogatottság: 500 ezer látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 38 millió forint/nyereségre nincs adat
Alkalmazottak száma: 2 fő

Lovebox.hu
Havi látogatottság: 450 ezer látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 40 millió forint / 2,5 millió
Alkalmazottak száma: 0 fő – papíron
Külföldi cég kezében van, így valószínűleg mind árbevétel, mind alkalmazottak számában nem pontosak az értékek. (Értsd a nyereség különböző díjakban külföldre vándorol, pl. jogdíjak…)

Paratlan.hu
Havi látogatottság: 246 000 látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 11 millió forint / 1,2 millió forint
Alkalmazottak száma: 1 fő

Egyéb megjegyzés, információ:

  • Love.hu, Elittars.hu mind-mind külföldi tulajdonban vannak, így csak látogatottsági adatok állnak rendelkezésre.
    Love.hu – havi 1,3 millió látogató
    Elittars.hu – havi 1 millió látogató
  • Több olyan oldalba is belefutottam, ahol egyéni vállalkozó a tulajdonos, pedig van minimum 100 ezres havi látogatottsága az oldalnak. pl. .szivkuldi.hu

A cikk folytatását itt találod:Érdemes még társkereső oldalt indítani? Miért igen, miért nem?

Konklúzió

Ahhoz, hogy ezen a piacon érvényesülni tudj, és megfelelő árbevételed legyen, kell minimum 500 000 havi látogatottság. Az már hoz akkora profitot, hogy megérje üzemeltetni. Ami érdekes, hogy a legtöbb ilyen cégnél nagyon kevés az alkalmazottak száma. Ami a te esetedben még jó hír is egyben. Ha sikerül egy újító üzleti modellel lépned a piacra, akkor nagy sikereket érhetsz el ezen a piacon, és az éves 100 millió forint árbevételt néhány fő munkatárssal (vagy IT-s bedolgozóval) el tudod érni. Továbbá a társkeresők szeretik az új oldalakat, így gyorsan növekedhet a regisztrációk száma is. Láthatóan a dizájnban gyorsan le tudod körözni a kicsiket és hamar a nagyok nyomába tudsz eredni.

Olvasd a Minner-t, hátha inspirálódsz, és kitalálsz egy jó üzleti modellt! Közel 200 vállalkozási ötletet találsz az oldalon.

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!