Megéri randioldalt üzemeltetni? Mennyi bevételt lehet belőle elérni? Van még hely a piacon?

Többször futok bele akár óriásplakáton, akár újsághirdetésben, vagy még online reklámban is randioldalak reklámjaiba. Legutóbb pont egy IT fejlesztővel beszélgettem arról, hogy mennyire éri meg vajon ilyen oldalt üzemeltetni. Ránézve a látogatottsági adatokra te is meglepődnél, hogy havi több százezres, sőt, több milliós látogatottsági adatokkal büszkélkednek ezek az oldalak. Ahol ennyi látogató van, ott bizony profit is van. Igazából a legtöbb és legnagyobb ilyen hazai oldal valamelyik nagyobb portfólió eleme is egyben. Összegyűjtöttem a látogatottsági és bevétel adataikat. Alatta pedig elolvashatod, mire használhatod ezeket a statisztikákat.

Randivonal.hu, Viszony.hu, Vagyokneked.hu = Dating Central Europe Zrt
A felsoroltakon kívül még több kisebb randioldal is a Dating Central Europe portfóliójához tartozik.
Havi összes látogatottság: 4,2 millió látogatás (egy látogató többször is megnézi az oldalt), ebből 3,4 millió a randivonal.hu
Éves árbevétel/adózott eredmény (2016): 420 millió forint / 76 millió forint
Alkalmazottak száma: 21 fő

Parom.hu, startrandi.hu =  Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft
Havi összes látogatottság: 500 ezer látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 38 millió forint/nyereségre nincs adat
Alkalmazottak száma: 2 fő

Lovebox.hu
Havi látogatottság: 450 ezer látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 40 millió forint / 2,5 millió
Alkalmazottak száma: 0 fő – papíron
Külföldi cég kezében van, így valószínűleg mind árbevétel, mind alkalmazottak számában nem pontosak az értékek. (Értsd a nyereség különböző díjakban külföldre vándorol, pl. jogdíjak…)

Paratlan.hu
Havi látogatottság: 246 000 látogatás
Éves árbevétel/adózott eredmény: 11 millió forint / 1,2 millió forint
Alkalmazottak száma: 1 fő

Egyéb megjegyzés, információ:

  • Love.hu, Elittars.hu mind-mind külföldi tulajdonban vannak, így csak látogatottsági adatok állnak rendelkezésre.
    Love.hu – havi 1,3 millió látogató
    Elittars.hu – havi 1 millió látogató
  • Több olyan oldalba is belefutottam, ahol egyéni vállalkozó a tulajdonos, pedig van minimum 100 ezres havi látogatottsága az oldalnak. pl. .szivkuldi.hu

Konklúzió

Ahhoz, hogy ezen a piacon érvényesülni tudj, és megfelelő árbevételed legyen, kell minimum 500 000 havi látogatottság. Az már hoz akkora profitot, hogy megérje üzemeltetni. Ami érdekes, hogy a legtöbb ilyen cégnél nagyon kevés az alkalmazottak száma. Ami a te esetedben még jó hír is egyben. Ha sikerül egy újító üzleti modellel lépned a piacra, akkor nagy sikereket érhetsz el ezen a piacon, és az éves 100 millió forint árbevételt néhány fő munkatárssal (vagy IT-s bedolgozóval) el tudod érni. Továbbá a társkeresők szeretik az új oldalakat, így gyorsan növekedhet a regisztrációk száma is. Láthatóan a dizájnban gyorsan le tudod körözni a kicsiket és hamar a nagyok nyomába tudsz eredni.

Olvasd a Minner-t, hátha inspirálódsz, és kitalálsz egy jó üzleti modellt! Közel 200 vállalkozási ötletet találsz az oldalon.

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!