A Harley-Davidson 2019-re piacra akarja dobni az első elektromos motorkerékpárját

A Harley-Davidson 2019-re piacra akarja dobni az első elektromos motorkerékpárját

Hirdetés: AKCIÓ! 64% kedvezmény most 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián!Kattints ide a részletekért!

Kicsit megtorpant a híres motorkerékpár márka, a Harley-Davidson. Na jó, azért annyira nem kell félteni, mivel ingadozások minden piacon lehetnek, és nem lehet mindig növelni az eladásokat. Ez a szektor az, ami kicsit nehezebben tért magához a 2008-as válság óta (még mindig le kell írni). Bár nincs ok annyira panaszra, főleg a Harley-nál, de mindenképpen valami újdonságot fel kell mutatnia a cégnek, főleg akkor, ha a részvényeseknek is szeretne kedvezni. Pedig most nagyobb az esély arra, hogy elpártolnak a részvénytől. Vajon jó ötlet az elektromos motor? Kicsit furcsa, nem?

A cég bejelentette, hogy az első tesztek után fel szeretné gyorsítani a folyamatot, és 2019-re már piacra dobja az első elektromos motorkerékpárját. Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a rajongók.

Tudod miből van a legnagyobb bevétele a Harley-nak?

Valójában nem is a motorkerékpárok értékesítéséből, hanem a hozzájuk kapcsolódó tárgyakból, kiegészítőkből. Ezeken óriási a profit. Például a Harley-s kendő, sapka, kabát, kesztyű…vagyis a Harley élményből. Nos, ebben a cikkben erről lesz szó. Tehát, van a cégnek egy alap terméke, de a profit nagyobb része a nagy mennyiségű apró, “tömeg” termékből van. Az is igaz, hogy a cég most zárja be két gyárát, közel 800 embert érint a leépítés.

A bevételek bár csökkentek, de annyira nem tűnik még veszélyesnek, hogy a H-D miatt aggódjanak a befektetők.

Hogy áll a részvénye?

Először is, már kiemelném az elején, hogy egy osztalékpapírról beszélünk, ami azért jó, mert az amerikai befektetők preferálják. A cikk is nem véletlen, hogy most született, mivel éppen olyan szinten van az árfolyam, hogy hamarosan eldől, emelkedő trend folytatódik-e. Ha 57 dollár fölé emelkedik a részvény, akkor érdemes elgondolkodni a vásárláson. Viszont közbe szólhat a részvénypiaci korrekció, mivel a részvénypiacon már látszik, hogy a bikapiac lassan kifulladóban van, a medvék is megjelentek a piacon. Tehát, ha 40 dollár alá csökken, akkor nagyobb az esélye, hogy 30 dollárig lemegy, mint az, hogy 50-ig visszamenjen. Sőt, mivel az esés gyorsabban bekövetkezik, így ez hamar kiderül. Ha így nézzük, jelenleg több érv/ok szól az árfolyam esés mellett. A részvényt lehet shortolni is, vagyis árfolyam esésre spekulálni.

Ehhez kapcsolódó tartalom: Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Forrás: Verge, Bloomberg

Hirdetés: AKCIÓ! 64% kedvezmény most 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián!
Akciós oktatások: Kattints ide a részletekért!