A Harley-Davidson 2019-re piacra akarja dobni az első elektromos motorkerékpárját

Kicsit megtorpant a híres motorkerékpár márka, a Harley-Davidson. Na jó, azért annyira nem kell félteni, mivel ingadozások minden piacon lehetnek, és nem lehet mindig növelni az eladásokat. Ez a szektor az, ami kicsit nehezebben tért magához a 2008-as válság óta (még mindig le kell írni). Bár nincs ok annyira panaszra, főleg a Harley-nál, de mindenképpen valami újdonságot fel kell mutatnia a cégnek, főleg akkor, ha a részvényeseknek is szeretne kedvezni. Pedig most nagyobb az esély arra, hogy elpártolnak a részvénytől. Vajon jó ötlet az elektromos motor? Kicsit furcsa, nem?

A cég bejelentette, hogy az első tesztek után fel szeretné gyorsítani a folyamatot, és 2019-re már piacra dobja az első elektromos motorkerékpárját. Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a rajongók.

Tudod miből van a legnagyobb bevétele a Harley-nak?

Valójában nem is a motorkerékpárok értékesítéséből, hanem a hozzájuk kapcsolódó tárgyakból, kiegészítőkből. Ezeken óriási a profit. Például a Harley-s kendő, sapka, kabát, kesztyű…vagyis a Harley élményből. Nos, ebben a cikkben erről lesz szó. Tehát, van a cégnek egy alap terméke, de a profit nagyobb része a nagy mennyiségű apró, “tömeg” termékből van. Az is igaz, hogy a cég most zárja be két gyárát, közel 800 embert érint a leépítés.

A bevételek bár csökkentek, de annyira nem tűnik még veszélyesnek, hogy a H-D miatt aggódjanak a befektetők.

Hogy áll a részvénye?

Először is, már kiemelném az elején, hogy egy osztalékpapírról beszélünk, ami azért jó, mert az amerikai befektetők preferálják. A cikk is nem véletlen, hogy most született, mivel éppen olyan szinten van az árfolyam, hogy hamarosan eldől, emelkedő trend folytatódik-e. Ha 57 dollár fölé emelkedik a részvény, akkor érdemes elgondolkodni a vásárláson. Viszont közbe szólhat a részvénypiaci korrekció, mivel a részvénypiacon már látszik, hogy a bikapiac lassan kifulladóban van, a medvék is megjelentek a piacon. Tehát, ha 40 dollár alá csökken, akkor nagyobb az esélye, hogy 30 dollárig lemegy, mint az, hogy 50-ig visszamenjen. Sőt, mivel az esés gyorsabban bekövetkezik, így ez hamar kiderül. Ha így nézzük, jelenleg több érv/ok szól az árfolyam esés mellett. A részvényt lehet shortolni is, vagyis árfolyam esésre spekulálni.

Ehhez kapcsolódó tartalom: Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Forrás: Verge, Bloomberg

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!