KezdőlapGazdaság és üzletMilliókat is kereshetsz Lego játékokból. Ez nem csak játék! A készletekből keresel

Milliókat is kereshetsz Lego játékokból. Ez nem csak játék! A készletekből keresel

-

Nem meglepő, hogy ami a gyűjtőknek értékes, annak felmegy az ára. Ez igaz a Lego készletekre is. A  Telegraph cikkéből kiderül,  hogy éves kétszámjegyű hozamot lehet elérni az egyedibb, ritkább, teljes készletű Legokon. De ennél frissebb cikkekben is folyamatosan olvasom az elképesztő hozamokat. Mi ez a dolog? Én 2019-ben veszek azért Lego készletet, hogy profitáljak, majd látod a cikkben, hogy milyet.

Figyelem ez a cikk 2019-ben aktualizálva lett!

Amikor egy-egy tematikus doboz gyártásával leállnak, és az valamelyik filmhez, vagy nagyobb márkához kapcsolódik, akkor azok értéke azonnal növekedésnek indul. Átlagosan 12%-os éves hozamot lehet elérni az eredeti állapotukban megőrzött készleteken. Az Ebay is tele van ilyen hirdetésekkel, és a gyűjtők előszeretettel bogarásszák a hirdetéseket, nagy piaca van.

Nézd csak meg ezeket a hozamokat! Persze az árak változhatnak, mert akár ki is mehet a divatból, de például a Cafe Corner ára nem hiszem, hogy csökkenni fog, sőt még növekedni. Érdemes lesz az újabbakat is megfogni. Na nézzük a top 10 készletet, aminek még mindig növekszik az értéke (persze már lassabban, ezért kell időben lépni):

(utolsó előtti oszlop az éves átlagos hozam – forrás: brixinvest.net)

Hogyan kezdj bele a Lego befektetésbe?

Egy biztos, a Lego most csúcson van (magasak az eladásaik, trendi…), most kell megfogni, szóval ha szeretnél most pénzt keresni, akkor most lépj 1-3 éven belül! 2035-ben majd új cikket írok (felnevettem most, remélem lesz még Minnner! Naná, hogy lesz!), addig viszont érdemes vele foglalkozni. Közben ki tudod szedni belőle a pénzedet.
Két tippet adok: 

  1. Ehhez nem is kell sok előkészület, szaktudás. A legegyszerűbb módja, hogy figyeled a filmekkel, számítógéppel kapcsolatos Lego kiadásokat, készleteket. Amikor a film évében vagyunk kijönnek a készlettel, majd a film után 12 hónappal már értékesebb, ekkor kezdik levenni a polcról. Na most persze a Lego sem hülye, olyan filmet választ, ami több részes is.
    Na ezt hallgasd! A Minner ezt veszi, ebbe fektet! Jó, persze mindent nem árulok el, de éppen vadászom a Star Wars készleteket. Figyelem milyen újjal készül a Lego, mi az, ami most jó áron van, mi az amiből valószínűleg kevés készlet lesz (pl. valami egyedi figura, csak az adott részhez kapcsolódóan….) Miért teszem ezt? A mostani részek lezáró fejezete 2019-ben lesz, utána még kijön egy Spin-off rész, de valójában a lezáró rész a 2019-es film lesz most.
    2020 nyarán már számottevő lesz a hozam, 2021-ben pedig még nagyobb.
  2. Tegyél bele apait anyait! Éves szinten több százezret, ha ügyes vagy, akár milliókat is kereshetsz, ha nekiülsz és megismered a Lego befektetés piacát. Tanulmányod a készleteket, a Lego működését, a gyűjtőket. Merülj alá a piacba! Az a legjobb, hogy az elején kell belefeccölnöd időt, hogy mindent kikutass, utána mondjuk elég havi kétszer foglalkozni vele.

Sőt még van itt valami! Egy érdekesség. Én egyből belevenném a gémkapocsból ház dologba is, mert ezeknek még az eszmei és későbbi értéke is nagyobb lehet, sokkal jobb csereértékű. Erről van szó:  Így lesz egy gémkapocsból ház, vagy egy tragacsból luxusautó. Vaterázás felsőfokon

Forrás: telegraph.co.ukbrixinvest.net
Fotó: Robert McGoldrick/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek