Nem meglepő, hogy ami a gyűjtőknek értékes, annak felmegy az ára. Ez igaz a Legó készletekre is. A  Telegraph cikkéből kiderül,  hogy éves két számjegyű hozamot lehet elérni az egyedibb, ritkább, teljes készletű Legókon. Mennyi a hozam?

Amikor egy-egy tematikus doboz gyártásával leállnak, és az valamelyik filmhez, vagy nagyobb márkához kapcsolódik, akkor azok értéke azonnal növekedésnek indul. Átlagosan 12%-os éves hozamot lehet elérni az eredeti állapotukban megőrzött készleteken. Az Ebay is tele van ilyen hirdetésekkel. Szerintem nem is kell magyaráznom többet.

Nézd csak meg ezeket a hozamokat! Persze az árak változhatnak, mert akár ki is mehet a divatból, de például a Cafe Corner ára nem hiszem, hogy csökkenni fog, sőt még növekedni. Persze érdemes lesz újabbakat megfogni. (A cikk 2016-ban íródott, amikor olvasod ezt a cikket a hozamok még nagyobbak!)

Legó készlet neve Gyártás Éve Árnövekdés
Cafe Corner 2007 2230 %
Market Street 2007 1064 %
Holiday Train 2006 1048 %
Rescue from the Merpeole 2005 1018 %
The Batboat: Hunt for Killer Croc 2006 1011 %

 

A Minner.hu -n már volt ehhez hasonló spekuláció. Gondolom a Hazárd megye lordjai filmre emlékszel. Az abban ismertté vált General Lee autó tetején már nem lehet a konföderációs zászló, így a játékok gyártása is leállt. Vagyis nem lesz több olyan General Lee kisautó legyártva, amin konföderációs zászló van. Már most megfigyelhető árnövekedés. Képzeld el mi lesz akkor, ha ki jön egy új film a Hazárd megye lordjaihoz kapcsolódóan. Mostanában sok régi filmet folytatnak, előhoznak… Itt írtam róla: Ezt az üzletet meg kell fognod, vegyél General Lee-t az Ebay-en, mutatom miért

Sőt még van itt valami! Én egyből belevenném a gémkapocsból ház dologba is, mert ezeknek még eszmei és későbbi értéke is nagyobb lehet, sokkal jobb csereértékű. Erről van szó:  Így lesz egy gémkapocsból ház, vagy egy tragacsból luxusautó. Vaterázás felsőfokon

Forrás: telegraph.co.uk
Fotó: lego.com

Ne csak olvasd, hallgasd is Minnert!
11 érdekes, üzleti, vállalkozásokkal kapcsolatos podcast, hanganyag vár rád! És még bővülni fog! Kattints ide!