Milliókat is kereshetsz Lego játékokból. Ez nem csak játék! A készletekből keresel

Nem meglepő, hogy ami a gyűjtőknek értékes, annak felmegy az ára. Ez igaz a Lego készletekre is. A  Telegraph cikkéből kiderül,  hogy éves kétszámjegyű hozamot lehet elérni az egyedibb, ritkább, teljes készletű Legokon. De ennél frissebb cikkekben is folyamatosan olvasom az elképesztő hozamokat. Mi ez a dolog? Én 2019-ben veszek azért Lego készletet, hogy profitáljak, majd látod a cikkben, hogy milyet.

Figyelem ez a cikk 2019-ben aktualizálva lett!

Amikor egy-egy tematikus doboz gyártásával leállnak, és az valamelyik filmhez, vagy nagyobb márkához kapcsolódik, akkor azok értéke azonnal növekedésnek indul. Átlagosan 12%-os éves hozamot lehet elérni az eredeti állapotukban megőrzött készleteken. Az Ebay is tele van ilyen hirdetésekkel, és a gyűjtők előszeretettel bogarásszák a hirdetéseket, nagy piaca van.

Nézd csak meg ezeket a hozamokat! Persze az árak változhatnak, mert akár ki is mehet a divatból, de például a Cafe Corner ára nem hiszem, hogy csökkenni fog, sőt még növekedni. Érdemes lesz az újabbakat is megfogni. Na nézzük a top 10 készletet, aminek még mindig növekszik az értéke (persze már lassabban, ezért kell időben lépni):

(utolsó előtti oszlop az éves átlagos hozam – forrás: brixinvest.net)

Hogyan kezdj bele a Lego befektetésbe?

Egy biztos, a Lego most csúcson van (magasak az eladásaik, trendi…), most kell megfogni, szóval ha szeretnél most pénzt keresni, akkor most lépj 1-3 éven belül! 2035-ben majd új cikket írok (felnevettem most, remélem lesz még Minnner! Naná, hogy lesz!), addig viszont érdemes vele foglalkozni. Közben ki tudod szedni belőle a pénzedet.
Két tippet adok: 

 1. Ehhez nem is kell sok előkészület, szaktudás. A legegyszerűbb módja, hogy figyeled a filmekkel, számítógéppel kapcsolatos Lego kiadásokat, készleteket. Amikor a film évében vagyunk kijönnek a készlettel, majd a film után 12 hónappal már értékesebb, ekkor kezdik levenni a polcról. Na most persze a Lego sem hülye, olyan filmet választ, ami több részes is.
  Na ezt hallgasd! A Minner ezt veszi, ebbe fektet! Jó, persze mindent nem árulok el, de éppen vadászom a Star Wars készleteket. Figyelem milyen újjal készül a Lego, mi az, ami most jó áron van, mi az amiből valószínűleg kevés készlet lesz (pl. valami egyedi figura, csak az adott részhez kapcsolódóan….) Miért teszem ezt? A mostani részek lezáró fejezete 2019-ben lesz, utána még kijön egy Spin-off rész, de valójában a lezáró rész a 2019-es film lesz most.
  2020 nyarán már számottevő lesz a hozam, 2021-ben pedig még nagyobb.
 2. Tegyél bele apait anyait! Éves szinten több százezret, ha ügyes vagy, akár milliókat is kereshetsz, ha nekiülsz és megismered a Lego befektetés piacát. Tanulmányod a készleteket, a Lego működését, a gyűjtőket. Merülj alá a piacba! Az a legjobb, hogy az elején kell belefeccölnöd időt, hogy mindent kikutass, utána mondjuk elég havi kétszer foglalkozni vele.

Sőt még van itt valami! Egy érdekesség. Én egyből belevenném a gémkapocsból ház dologba is, mert ezeknek még az eszmei és későbbi értéke is nagyobb lehet, sokkal jobb csereértékű. Erről van szó:  Így lesz egy gémkapocsból ház, vagy egy tragacsból luxusautó. Vaterázás felsőfokon

Forrás: telegraph.co.ukbrixinvest.net
Fotó: Robert McGoldrick/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek