A svájciak megbolondították a piacokat

A svájci jegybank bejelentette, hogy már nem védi meg tovább az 1,2-es szintet az eurchf devizapárnál. A piac azonnal lenyomta az árfolyamot, jelenleg 1,04 az eurchf devizapár. Az összes devizát bemozdította ez a hír, az eurusd 1,17000, a forint pedig a svájci frankkal szemben gyengült és 312 jelenleg. Közben alapkamatot is vágtak, -0,75 lett (igen mínusz).

Ne mondja nekem senki, hogy a svájci jegybank nem spekulálta be magát, és játszott a svájci deviza erősödésére. Mert, ha igen, akkor most rengeteg pénzt kerestek 10 perc alatt.  A legtöbb befektető pedig csak pislog, hogy mi van.

Az forintot az euróval szemben is elintézte a bejelentés, folyamatosan gyengül jelenleg 325-as szinten van már.

Ezt a cikk érdekelhet téged:
Mikor vegyek eurót? Mikor váltsak eurót?

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!