A svájciak megbolondították a piacokat

A svájci jegybank bejelentette, hogy már nem védi meg tovább az 1,2-es szintet az eurchf devizapárnál. A piac azonnal lenyomta az árfolyamot, jelenleg 1,04 az eurchf devizapár. Az összes devizát bemozdította ez a hír, az eurusd 1,17000, a forint pedig a svájci frankkal szemben gyengült és 312 jelenleg. Közben alapkamatot is vágtak, -0,75 lett (igen mínusz).

Ne mondja nekem senki, hogy a svájci jegybank nem spekulálta be magát, és játszott a svájci deviza erősödésére. Mert, ha igen, akkor most rengeteg pénzt kerestek 10 perc alatt.  A legtöbb befektető pedig csak pislog, hogy mi van.

Az forintot az euróval szemben is elintézte a bejelentés, folyamatosan gyengül jelenleg 325-as szinten van már.

Ezt a cikk érdekelhet téged:
Mikor vegyek eurót? Mikor váltsak eurót?

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!