A szójaolaj emelkedő trendbe léphet

Amíg a szójabab és a szójaliszt árfolyama folyamatosan emelkedik, addig a szójaolaj nehezen találja a trendet.
Viszont ebben az évben az emelkedő trendet elkezdték építeni a nagyobb kereskedők, (piros szín a COT adatoknál, Large Traders). Látható, hogy a nagyobb befektetők pozíciói nagyon jól mutatják a trendet a szójaolajnál. Nagyon kevés instrumentum van, aminél ilyen jól össze lehet vetni az árfolyamot a Large Traders pozíciókkal. 44-es szint fölé emelkedve már 48-50-es árat is megcélozhatja az árfolyam. A szójaolaj árának leverése miatt a kereslet megnőtt, például Indiában 112%-kal nőtt az import az elmúlt félévben.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Érdemes spekulálni a szójaolaj és a szójabab közötti spread, azaz árkülönbségre is. Mivel elemzők szerint a szójaolaj jobban fog emelkedni az elkövetkező időszakban, mint a szójabab (utóbbi inkább csökkenhet, korrigálhat).
szojaolaj

Forrás: finviz.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!