A tárgyaló bérlés Airbnb-je. Rád vár, hogy megvalósítsd!

Ebben az évben járom az országot és üzleti konzultációkat tartok. A legnagyobb nehézség vidéken tárgyalót találni. Több olyan város is volt, ahol lehetetlen feladatnak bizonyult a tárgyaló igénybevétele. Győrben, épphogy ráleltem egyre, ami használható, Pécsen is, de ha azok nem lettek volna, akkor nehéz helyzetben lettem volna. Szegeden, Kecskeméten is korlátozottak a lehetőségek, Nagykanizsáról nem is beszélve! Közben kiposztoltam ezt a problémát a Minner Facebookjára és jöttek is az üzenetek. Tanácsadóktól, értékesítőktől, területi vezetőktől, hogy igen ők is tapasztalták ezt. Két ötletem is lett ezzel kapcsolatban!

Miről van szó? Ötletelek, mert felismertem egy problémát, és kezd több visszajelzés jönni, hogy jó helyen tapogatózok. Tudod, így születnek a vállalkozások! Egyszerűen a vidéki üzleti megbeszéléseimre nem találok tárgyalási helyszínt. Győrben épphogy találtam egyet, Veszprémben egyenlő a 0-val. De több városban is csak az a mázli, hogy van egy coworking iroda, ahová lehet menni. Nem tudsz csak úgy kibérelni tárgyalót. Mondom magamban, hogy: akkor miként tárgyalnak az itteniek? Nagy projekt esetén oké, hogy a tárgyaló mellett étterem is szóba jöhet, mert több körös a megbeszélés. Ahová csak megyek megkérdezem erről az embereket. Például ma olyan cégvezetővel is tárgyaltam, akik szintén mennek más városokba, és ő is ezt tapasztalja.

Továbbá éppen Veszprémben voltunk és mondta, hogy itt pedig ha nincs irodád, akkor marad a kávézó. Na és ugye én átutazóban vagyok. Persze kevés ilyen üzletember van mint én, aki így megy városról városra. Jah és még valami, a szabadúszók?! Vagy ennyire nincsenek vidéken? Pedig pont az a lényege, bárhol dolgozhatsz, de azért mégis jó időnként nem otthonról dolgozni, na meg tárgyalóban fogadni az ügyfelet, ha éppen nem mész ki hozzá.

Sok mindenkinek szüksége lehet privát tárgyalóra, ezt a visszajelzést is kaptam. Sőt kisebb meetingek tartására. Sőt ez még jobban tetszeni fog! Több nagyobb cégnél is tapasztaltam, hogy szeretik külsős helyszínre tenni a megbeszéléseket.

Több üzleti modell is beugrott ezzel kapcsolatban.

 • Eddig az az ötlet volt bennem, hogy kibérelek egy 20-30 négyzetméteres üzlethelyiséget és szerelek rá egy kulcsszéfet vagy elektronikus ajtózárat, és online kiadom (jó azért a folyamatot még csiszolni kell). Online foglalnak, fizetnek, kapják a kódot (QR vagy szám) és bejutnak.
  Aztán eszembe jutott a 61. üzleti ötlet, aminek ez lett nemrég az új címe: Lakáskávézó. Az új Starbucks a lakásodból indul hódító útjáraEgészen biztosan hozzácsapnám ezt is, sőt erre építeném az egészet.
 • De jött egy másik ötletem is. A tárgyalók Airbnb-je. 
  • Ha van egy cégnek tárgyalója, kiadhatja rajtam keresztül – Vidéken egyébként sem ritka, hogy egy 150-200 nm-es irodában két-három cég is van, és van közös tárgyalójuk. Extra bevétel, azért az óránként 2-3 000 Ft is jól jön. Heti 10 órával számolva már havi szinten 80-100 000 Ft, persze ebből még jön a közvetítői jutalék.
  • Az irodánál ki lesz téve a weboldal neve, hogy lássa a foglaló jó helyen van és az ügyfelének is tudja mondani merre és mégsem lesz annyira idegen az ügyfél számára, hogy más cégneveket is lát a falon.
  • Így nem kell üzlethelyiséget venni, bérelni hanem csak egy marketplace (piactér) rendszert üzemeltetek – Ennél mázli az, hogy a fizetési megoldást is tudnák bonyolítani Barion-on keresztül. Van piactér fizetési megoldásuk. Egyszerre kap pénzt, aki kiadja az irodát és maga a cég. Könnyebb a számlázást is megoldani.
  • Sőt az első pontban fent írtam a sajátot, attól még, hogy a tárgyalók Airbnb-je, a sajátot is ezen adnám ki.
  • Elsőként egy WordPress marketplace sablonnal, pluginnal indítanám el. Későbbre tenném az egyedi fejlesztést, amikor már elegen használják. Itt akkor jönne a legnagyobb profit, amikor már nemzetközi piacra is sikerül belépni.

Fotó: Envato License

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Az utóbbi időben az IKEA termékei iránt kiugróan magas érdeklődés mutatkozott, ezt bizonyítja, hogy az előző pénzügyi évét 8,5%-os emelkedéssel zárta a svéd bútorgyártó vállalat. Azonban a megnövekedett kereslet, valamint az egész világot érintő logisztikai fennakadások miatt több hónappal meghosszabbodtak egyes termékek beszerzési ideje, ami a vásárlói panaszok számának emelkedését idézte elő.

A vállalat hiába emelte meg 10%-kal a szállítási kapacitását, így sem tudja teljes mértékben megoldani beszerzési, szállítási problémáit, így a megfelelő minőség és kiszolgálás megtartása érdekében 2022-től Európában várhatóan 5%-kal csökkenti árukészletét az IKEA, ami a kb 12 ezer darabos átlagválaszték esetében kb. 600 termék forgalmazásának megszűnését jelenti.

Kapcsolódó tartalom: Az IKEA tesztel! A/B teszteli az új üzleti modelljét, ötleteit. A szemünk láttára alakul…

Forrás: G7.hu 1; G7.hu 2

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Tavaly egyik nagy botránya volt a WeWork részvénykibocsátása, ami Adam Neumann alapítón csúszott el. 2,1 milliárd dollárt kapott a SoftBanktól, és a részvényei eladásából az elmúlt egy évben az alapító. A távozásához kapcsolódóan készpénzben 198 millió dollárhoz jutott, majd részvényeket is adott el több száz millió dollár értékben, de! Itt jön a DE! A WeWork-ot arra használta, hogy például saját magától vette bérbe a cég az ingatlanokat, amin ő a fenti összeg egy részét kereste.

Itt írtam a bukásról hosszabb cikket: A közösségi irodák bukása. A WeWork sztori

Forrás: G7.hu

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Április 26 óta vezették be az iOS 14.5 frissítést, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy blokkolják az ő követésüket. Az applikációk egyesével megkérdezik, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy követhesse a tevékenységét az adott applikáció. Ez a Facebooknak a legnagyobb érvágás. Az alábbi képen látod, hogy mit kérdez meg a felhasználótól, mit kell kötelezően kiírnia. És ha ott rányom a felhasználó a tiltásra, ott bizony az tiltva is lesz Na, de mennyien nyomkodnak a követést mellőzésére? A Wall Street Journal riportja alapján az iPhone-osok 67%-a tiltja a követést.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt. És akkor mire költik a maradék pénzt? Egyrészt egyre több cég kezdi el a TikTok reklámot (még igazi vadnyugati helyzet van ott, olcsó), másrészt szponzorált cikkeket, tartalmakat vesznek. Utóbbi információk saját gyűjtés (hova költi), körbeszondáztam több Minner vállalkozót is.

Az iOS 15 még szigorúbb dolgokat hoz, ami megnehezíti majd a követést. Például az e-mailben érkező követőkódokat is szűri.

Az Android-ra ősszel jönnek a fentiekhez hasonló blokkolások, de ott eltart jövő tavaszig, míg mindenhol lefrissül.

Fel kell kötnie a marketingeseknek a gatyát! Konverzióoptimalizálás egyre nehezebb, webáruházaknak is nehezebb lesz a marketing. Lehet ez fogja megerősíteni majd az affiliate marketinget? Most lehet majd jó alternatíva lehet. Ez a piacteremnek jó hír, amit most indítunk, tudod aminek haladását élő esettanulmányként mutatom be. Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Forrás: www.wsj.com, Index

MinnerInstant

Száz nap után szerdán újra felvonta a horgonyt az Ever Given konténerszállító hajó, miután a japán tulajdonosvállalat és a biztosítók megegyeztek a Szuezi-csatornát működtető hatósággal a kompenzációról. Az Ever Given márciusban hat napig vesztegelt a Szuezi-csatornában, miután megfeneklett. A több mint 200 ezer tonna kapacitású konténerszállító észak felé, a Földközi-tenger irányába indult útnak – írja az MTI.

A Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) kezdetben 916 millió dollár kompenzációt követelt a mentési műveletekért és a kieső bevételekért, amelyet később 600, végül pedig 550 millió dollárra csökkentett. 18 300 konténer van a hajón. Egyiptom a pénzügyi kártérítésen kívül egy 75 tonnás kapacitású vontatóhajót kap az Ever Given tulajdonosától.

Forrás: Index


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek