61. üzleti ötlet: Lakáskávézó. Az új Starbucks a lakásodból indul hódító útjára

Lakáskávézó üzleti ötlet

Egy új kávézó megnyitása elég költséges, kivéve akkor, ha meglovagoljuk az új trendeket, és kicsit kreatívabban gondolkodunk. Olyan ötletet találtam ki nektek, ami több órája extázisban tart. A lakáséttermek nyitásában már a hatóságoknak is nagy rutinjuk és tapasztalataik vannak, így nem lesz nehéz dolgunk hasonlót üzemeltetni. Lehet, hogy most furán nézed ezt a cikket, és nem látod a fantáziát a lakáskávézóban. Sokan a lakásétteremben sem látják, pedig külföldön nagyon is jól működnek, minden csak marketing és hozzáállás kérdése. De nem is szaporítom tovább a szót, nézzük az ötletet, és a célpiacot.

Figyelem a lakáskávézó nyitása hasonló, mint a lakásétteremé. Erről itt olvashatsz. 
De én ebbe vittem bele most egy kis csavart, aminek köszönhetően akár több embert is ki tudsz szolgálni.

61. vállalkozás ötlet: Lakáskávézó

Először nézzük az ötletet, aztán mi lehet ebben a nagy probléma és annak a megoldását is! Olvasd végig, mert kreatív megoldások is lesznek!

Az ötlet: Nagyon sok értékesítő, szabadúszó jár kávézóba, illetve üzletemberek is. Sokszor már tárgyalást is oda egyeztetnek. Ezek viszont hangosak, normálisan tárgyalni se lehet.  Mennyivel jobb és exkluzívabb lenne egy lakáskávézóba invitálni az embereket. Ezt adnád te. Nem kell, hogy annyira olcsóbb legyen a kávé, mint máshol, esetleg pékárut, szendvicseket, sütit is árusíthatsz (ezen még nagy profitod is lenne, sőt szendvicseket is érdemes árulni, illetve üdítőt, ásványvizet.) Több olyan egyedül dolgozó vállalkozó is van, akinek más légkör meghozza a kreativitást (pl. szövegíró, programozó, startupper, grafikus…) Mennyivel jobban kedvelnék a lakáskávézót, mintha elmennének a Starbucksba, vagy a Costa-ba, ez még trendibb is. Te teszed azzá. Baráti légkör… – Úúú és az extra ötletek, amikért lejjebb kell görgetned…!
Kínálj üzleti reggeli szervezésére lehetőséget, akár vállald, hogy a reggeliztetést is vállalod. Máris heti 1 nap le lenne foglalva 8-10 között. És 10 fős üzleti reggelit még elbírsz, amelyből a profitod kb. 10-20 ezer/alkalom.
Beleépíthetsz kávékóstoló esteket, különleges kávékat szerezhetsz be, azokat tovább is értékesítheted az ott lévőknek…

A fő probléma, amivel szembekerülsz majd, és erre az ötlet, megoldás:
Jó ötlet a lakásétteremhez hasonló elven elindulni, de beleütközöl abba, hogy csak 14 főt fogadhatnál egy nap. Az nem lenne ennél kifizetődő. Van egy jó ötletem! Mondjuk itt már bejön majd, hogy lehet nem a saját lakásodban fogod megcsinálni a koncepciót. Két ötletem van rá!

 1. Járd körbe az automata piacot, hogy van-e minőségi kávéautomata, vagy olyan megoldás, aminek köszönhetően automatát teszel be a lakásba, illetve ugyanúgy az ételekhez is. Ebben az lesz a jó, hogy kibekkelted a lakásétterem problémáját. Ételnél az árat könnyen kommunikálod, hogy automatából veszik ki, és engedélyeztetési bonyodalmaid lesznek. Kávésnál már más a helyzet, ott az automatás kávéra nem tudod ráírni, hogy 500 Ft, szóval ki kell találnod valami jó megoldást, de erre is van ötletem lejjebb.
 2. Másik megoldás, hogy cselesen a Rendezvényi étkeztetés m.n.s. teáor kóddal vagy M.n.s. egyéb vendéglátás kóddal működik a tevékenységed. Bár ezt járd körül, ez is egy lehetséges megoldás lehet, mivel! Fontos! Nem te állítod elő az ételt. Akkor ez működőképes lehet és nem kell vendéglátóipari engedély, csak be kell jelentened a tevékenységedet.
 3. Fontos! Társasház esetében nézz utána, hogy miként lehet vállalkozás működtetni a lakásban, kérj engedélyt rá! Tudod azért nagy lehet időnként a forgalom a lakásodban.

Ötlet még lehet az, hogy

 • korlátlan kávé, és akkor valójában megoldottad a kávéztatás problámáját, bár a fenti teáorkódok jók erre.
 • étel meghatározott mennyiségben (pl. szendvics, süti…)
 • és lehet akár az is, hogy zsetont fogad el az automata és úgy fizetnek, vagy egyéb megoldás
 • érdemes kikalkulálnod egy jó árat, akár bérlet árat. Pl. napi díj/vagy egy alkalom 1800 Ft és ebben benne van, korlátlan kávé, tea, és egy szendvics, vagy egyéb étel
 • vagy csinálj tárgyaló (tárgyalás) csomagot! pl. 2 főre x ezer forint
 • tudod helybérletet, helyet adsz el, nem ételt

Egész napra 30 főt kell becsalogatnod, hogy abból szépen megélj. Na most ennyit ezen a piacon meg tudsz szerezni. Na, de görgess lejjebb az extra ötletekért. A Youtube-os külön megtetszett.

Oké ez mind szép és jó, de mi van, ha nem jön be? Vagy, ha nekem nem tetszik. Mondhatod magadban miközben ezt olvasod:
Van ám itt még a tarsolyomban:

 • Célcsoportodban lehetnek még azok a cégek, akik a meetingjeiket szeretik kivinni terepre. Legtöbbször ezek multik. Több hasonló piacon működő üzleti partneremnél is látom, hogy rengetegszer lefoglalják az egész helyet ilyenre. Ez bizony akár óránként(!!!) 8-15 000 Ft-ot is jelent számodra, de még többet is az étellel együtt számolva.
 • Továbbá, ahogy fent említettem a reggeliztetés, vagy üzleti reggelik szervezése is jó lehet. 5-10 ember általában egy ilyen eseményre 5000 Ft-ot fizet. Számolgass. Már reggel beindul az üzlet, a költségeid megvannak és akkor a délelőtt és a délután/estén múlik a profit. Ebbe partnert is bevonhatsz, vannak üzleti reggeli szervező cégek.
 • Vagy egyéb vállalkozásodat ezen keresztül reklámozod, aminek így megágyaztad a sikerét, vagy eleve hozzákapcsolod

A célod legyen az, hogy így kihasználva a kreatív megoldást elindíthatsz egy kávézót és a lakásból egy valódi kávézót nyitsz.

Célpiac: Üzletemberek, értékesítők, startup rendezvények, kisebb előadások, akár humorestek szervezése is extra bevételhez juttathat 
Konkurencia: Közel a nullához mondhatjuk, de igazából a coworking irodák és a kávézóláncok (Costa, Starbucks)
Megvalósítás, üzlet:
1. Elvileg a lakásodban lenne alapesetben, szóval az is megfelel, de akár nézhetsz valami mást is, igaz itt ki kell kalkulálnod a rezsit és a bérleti díjat, hogy megéri e.
2. Először szervezz különleges kávékóstolókat, hívj meg üzletembereket, vagy ismerősöket. Akkor már könnyű elindulni a ajánlások útján is.
3. Erősítsd a közösségi oldalakon a tevékenységedet, posztolj sok kávés képet. Beszélj üzleti reggeli szervezőkkel, tartsanak nálad exkluzív rendezvényeket (akár 5-10 főnek is)
4. A startupokra is helyezheted a hangsúlyt, illetve értékesítőkre. Foglalhatnak időpontokat nálad, és akkor biztosan tudod őket fogadni, extra kiszolgálás…. akár havidíj ellenében jöhetnek X mennyiségű kávét fogyaszthatnak. Legyen 5-10 ilyen havidíjas emberkéd, havi 25000 Ft-tal mondjuk, számolj csak (nem mindennap jönnek be)…
5. Jah és az engedélyeknek nézz utána, de elvileg nem kell annyi mindent teljesíteni, mint egy sima egyszerű kávézónál (fenn írtam róla), így könnyű lesz megnyitnod.

Profit várakozás:
Üzleti reggeli szerevezést már leírtam, ott 10-20 ezer forint/alkalom. Ezenkívül a kóstoló esteken eladott exkluzív kávékon máris 30-40% profitod lesz. A napközben betérő emberekből is 30-40% feletti árrésed lesz. Kezdd kicsiben, és így fogsz egy igazi kávézót vezetni. Átlagban egy vendét 1000 Ft-ot otthagy nálad minimum, sőt akár bevethetsz havidíjat X mennyiségű kávézásra, ez amolyan tárgyalásra szánt csomag.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Envato License

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!