59. üzleti ötlet: Keress pénzt videózással! Legyél vlogger – ötletek a cikkben

Youtube csatorna indítás ötletek

Még mindig érdemes belevágni a vloggerkedésbe, vagyis  videobloggerkedésbe. Mit csinál egy vlogger? Nagyrészt a Youtubera, és más videómegosztó portálokra készít videókat. A legtöbben saját magukat veszik fel és beszélnek különböző témákról, erre jó példa Dancsó Péter(még wikipedia oldala is van!, sőt már 1 millió követővel büszkélkedik). Nos hozzá hasonlót létre lehet hozni akár valamilyen ötlet köré, vagy szakma, egyéb terület köré. Például befutott üzleti, pénzügyi csatornák még nincsenek, pedig még a reklámozókat is érdekelné ez, nem is beszélve az 50+-osoknak szóló csatornákra. Nagyon sok tutoriál videó is látható a weboldalakon. Nézzük is tovább, példák is lesznek, mert sok a kiaknázatlan terület.

59. vállalkozás ötlet: Vlogger, videóblog

Ha idős vagy, ha fiatal akkor is érdemes végigolvasnod ezt az ötletet, és elgondolkodnod rajta!

Tudod, hogy mi az egészben a legjobb? Hogy több felé is el tudsz majd indulni:

A feladat tehát az, hogy elindítasz egy Youtube csatornát, vagy más videómegosztó portált is használhatsz, de a YT a legnagyobb. Előre írj össze 20-30 témát, készíts videósorozatot. Mivel szeretsz foglalkozni? Próbáld ki azzal. Például legutóbb írt nekem egy horgász blogger, hogy mit csináljon még pluszba a blogjával, jó-e… Nos például ő alapból elindíthatna egy Youtube csatornát is, és elkezdhetne vloggerkedni.

Csinálj pénzt abból, amit szeretsz.

Kommentelj hasonló videók alá, szólj hozzá Facebookon, aktívan kezeld a követőidet, csinálj összejöveteleket… Legyél te az új Dancsó Péter, vagy csinálj műsort az idősebbeknek, 30+osoknak A Youtube-ot a fiatalok szinte már TV-nek tekintik, ezt gondolom te is tudod. Én is sok videót nézek. Például tutorial videókat… Ötletelj, írj előre forgatókönyvet. Terjeszd a videóid, ha úgy van költs Facebookra is, tedd fel oda is a videóid, elég jó elérést szerzel majd vele.

 Ötletek Youtube csatorna indításra, témára:

  • Techcuccok tesztelése – még mindig nagy nézettségű, pl. a Vodafone ad tesztkészüléket (csak kérni kell), de először bármelyik kisebb mobilboltot megkereshetsz ilyennel, majd amikor lesz több követőd, jöhetnek a nagyok.
  • Karrier-t, munkákat, munkaköröket, állásokat bemutató YT csatorna. A munkáltatók keresik a megjelenési lehetőséget, ahol meg tudnak jelenni, akár munkatársakat toborozni.
  • Gyárts TV műsorhoz hasonló anyagokat. Látod a friss vlogger trendeket? Nem egy személy szerepel a videókban, hanem akár többen is.  A TV átvándorol a Youtube-ra, legyél benne a trend kellős közepén. Ehhez ötletek: Hazai Youtube csatorna indítási ötletek, melyekkel sikert érhetsz el
  • Vagy csinálj kreatív dolgot, valami vicceset, humorosat, meghökkentő Youtube csatornát. Pl. egérlabirintus, élő bújócska közvetítése… Erre ötletek: Ezek a Youtube csatorna, videó ötletek milliókat hozhatnak neked
  • Vitaműsorokat csinálni
  • Keresd azokat a területeket, amiket még nem fedtek le. Egyik tanítványom például 35 feletti, főleg kertvárosi, tehetősebb nőknek szóló csatornát üzemeltet. A szponzorok is imádják, mert fizetőképes kereslethez jut el.
  • Speciális ötlet, beszélgető műsor indítása összekötve lakáskávézóval: Lakáskávézó. Az új Starbucks a lakásodból indul hódító útjára

Célpiac: Attól függ milyen témakörben vlogolsz
Konkurencia: Sok van, de mindig tudsz piacot teremteni, érdemes megnézni milyen területekre nem lőnek még.
Megvalósítás, üzlet:
1. Döntsd el milyen videó csatornát (online TV)-t indítasz, mi lesz a te saját műsorod.
2. Írj össze előre egy forgatókönyvet, miről lesz szó…
3. Nézd meg a legnézettebb ilyen csatornákat, mit csinálnak jól. Nézz külföldieket is!
4. Használd az Instagrammot, Facebookot a tartalmaid terjesztésére, szerezz követőket. Beszélj velük, szervezz közönség találkozókat.

Profit várakozás:
Az elején nem keresel semmit, kell az, hogy befuss. De elég türelemmel és munkával havi szinten minimum 200 ezer forintot meg fogsz tudni keresni, és ha még a cégek is felfigyelnek rád, akkor pedig még többet. A vállalatokat nem keresik meg a vloggerek (azért hogy reklámozzanak náluk), így a piacod nagy lehet! Részben azért sem keresik meg őket, mert nem merik. Vizsgáld meg majd a célpiacod, életkor, fizetés… szerint és úgy keress hozzájuk reklámozót.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Envato License

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!