Blogból üzlet. Akár blog, akár videóblog, egy vállalkozást is indíthatsz rá

Blogból üzlet? Természetesen először a szponzoráció jut eszünkbe, pedig nem csak reklámokból lehet pénzt keresni bloggal. Akár egy webshopot, vagy más szolgáltatást is rá tudsz építeni, vagy éppen a karriered megtámogatni alkalmazottként. Tudod, mintha a blogoddal, vagy a Youtube csatornáddal a marketingedet előbb megvalósítanád, mint a vállalkozásodat. Ezzel gyorsabban nő a vállalkozásod, a konkurenciád nem is fogja érteni, hogy miért húztál el mellette. A poszt végén belinkelek egy cikket is, amiben írok a blogos pénzszerzésről főleg vállalkozói szempontból, továbbá arról, hogy mivé fejlődhet.

Én már lassan 5 éve vezetem a Minnert. Mindezt saját domainen úgy, hogy szép nagy közösséget is építettem köré. Havonta 90 000-en látogatják az oldalamat, ami nagyban megkönnyíti a marketingemet.

Mi a sikeres bloggerek titka?

Ez sokrétű lehet, de van két dolog, amit felfedeztem, ami közös a profi bloggereknél és azoknál, akik ezáltal lettek sikeresek.

A sikeres blogok a következő két dologban kiemelkedők:
– egyedi stílus (nincs, vagy kevés közhely), szövegírás
– marketing, amihez kapcsolódik egy csipetnyi személyes márka is

Mi lenne, ha tőlem tanulnád meg a fentieket? Én aktívan blogger is vagyok, sok tapasztalattal a hátam mögött (3000 cikk) és még mindig aktívan, napi szinten blogolok. Erre szerencsére kevesen képesek. Mostanában például több egykori nagyobb üzleti blog is bedobta a törölközőt mellettem. Nem kell ide blog.hu, persze segíthet rajtad, hogy látogatókat ad, de mi lenne, ha saját domainen blogolnál?!

Két képzés is segít ebben neked, amit a MinnerAkadémián elérsz tőlem.:

Szabadúszó képzés – Olyan tudást kapsz, ami hozzásegít téged a blogod menedzseléséhez. Legyen az akár személyes, akár egy vállalkozáshoz kapcsolódó blog megalapozása. A legjobb bloggerek marketingben is kiemelkedőek. 49 000 Ft,-, Szerezd be most!

Személyes márkaépítés – Egy bloggernek el kell tudni adnia magát, közösséget építeni, véleményvezérré válni. Ennek fontos eleme a személyes márkaépítés. Az a legjobb az egészben, hogy a bloggal együtt épül a személyes márkád is. 13 900 Ft,-, Szerezd be most!

Kapcsolódó cikkek:

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!