A tőzsdét a zsidók találták ki, tiszta kaszinó, ördögtől való…

Általában ezeket mondják az emberek a tőzsdéről: kockázatos, akik azzal foglalkoznak spekulánsok, tiszta kaszinó, ördögtől való, zsidók találták ki….Lényegében ez azért alakult ki főleg magyarokban, mert nem ismerik magát a részvénypiacot. Sok gazdasági oldalon a kommenteket (hozzászólásokat) megnézve, látszik még a bank működéssel sincsenek tisztában sokszor hazánk gyermekei, tehát így nem is várhatjuk el, hogy a tőzsdéhez konyítsanak. Egy bankot is ellenségnek tudnak tekinteni, akkor biztosan nem fogja megérteni, ha egy tőzsdei cégből részvényt vásárol, akkor ő tulajdonrészt is vesz.

 

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A részvények pedig jobban teljesítenek, mint bármi más. A DOW Jones index (magyarázat alul) történelmi csúcsokat dönt, és 17000 pont fölött jár már. Nem véletlen, hogy vannak olyan befektetők, mint a Soros György, Warren Buffet, akik már évtizedek óta részvényekkel keresik degeszre magukat. A tőzsde indexekről azt kell tudni leegyszerűsítve, hogy tartalmazzák az éppen aktuálisan legjobban teljesítő vállalatokat, és leköveti valamilyen súlyozással azok mozgását. Tehát, ha megvesszük a DOW Jones amerikai indexet, akkor az USA legjobban teljesítő 30 részvényéből vásárolunk egy portfóliót (persze ez leegyszerűsített magyarázat, de tényleg a legjobb cégekből vásároltunk így). Persze ezzel a több száz százalékos hozamról lemondunk, de cserébe stabil emelkedést kapunk, és nem hektikus mozgást.

Az alábbi képen 1985-től látjuk a DOW árfolyamát, kenterbe veri az arany árfolyam emelkedését is.

dow_17000

Ajánlom figyelmedbe:
Aranyat venni vagy eladni? Megéri egyáltalán?

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!