A tőzsdét a zsidók találták ki, tiszta kaszinó, ördögtől való…

Általában ezeket mondják az emberek a tőzsdéről: kockázatos, akik azzal foglalkoznak spekulánsok, tiszta kaszinó, ördögtől való, zsidók találták ki….Lényegében ez azért alakult ki főleg magyarokban, mert nem ismerik magát a részvénypiacot. Sok gazdasági oldalon a kommenteket (hozzászólásokat) megnézve, látszik még a bank működéssel sincsenek tisztában sokszor hazánk gyermekei, tehát így nem is várhatjuk el, hogy a tőzsdéhez konyítsanak. Egy bankot is ellenségnek tudnak tekinteni, akkor biztosan nem fogja megérteni, ha egy tőzsdei cégből részvényt vásárol, akkor ő tulajdonrészt is vesz.

 

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés

A részvények pedig jobban teljesítenek, mint bármi más. A DOW Jones index (magyarázat alul) történelmi csúcsokat dönt, és 17000 pont fölött jár már. Nem véletlen, hogy vannak olyan befektetők, mint a Soros György, Warren Buffet, akik már évtizedek óta részvényekkel keresik degeszre magukat. A tőzsde indexekről azt kell tudni leegyszerűsítve, hogy tartalmazzák az éppen aktuálisan legjobban teljesítő vállalatokat, és leköveti valamilyen súlyozással azok mozgását. Tehát, ha megvesszük a DOW Jones amerikai indexet, akkor az USA legjobban teljesítő 30 részvényéből vásárolunk egy portfóliót (persze ez leegyszerűsített magyarázat, de tényleg a legjobb cégekből vásároltunk így). Persze ezzel a több száz százalékos hozamról lemondunk, de cserébe stabil emelkedést kapunk, és nem hektikus mozgást.

Az alábbi képen 1985-től látjuk a DOW árfolyamát, kenterbe veri az arany árfolyam emelkedését is.

dow_17000

Ajánlom figyelmedbe:
Aranyat venni vagy eladni? Megéri egyáltalán?

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!