AIG biztosító masszívan emelkedik

Március közepén írtunk egy elemzést az AIG-ról, akkor emelkedést vártunk a többi elemzővel együtt. A cég azóta szépen termelte a profitot és a várakozásnál jobb negyedéves számokat tudott felmutatni. A következő hírnek még jobban örültek a befektetők, mivel az AIG részvény-visszavásárlási programot indít, 18,1 millió darab részvényt vesznek vissza. A piac ezt a lépést megszokhatta a többi cégtől is, mivel így juttatnak profitot, “kvázi” osztalékot a befektetőknek.

A részvény az 5 hónap alatt (elemzésünk óta) 7%-ot emelkedett, persze ennél volt magasabban is, és elérte az 56-os célárat is. Jelenleg az 52 dolláros árszint az ami megfoghatja az esetleges esést, így kis kockázattal újra be lehet lépni emelkedésre spekulálni.

Az elemzők is feljebb módosították a várakozásokat:
Barclays 64 dollárra
RBC Capital 64 dollárra

aig_aug

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!