Amerikában 2,1 millióan használnak még betárcsázós internetet. Beep-beep. Chcck. Eeeerrrhhrr. Bhrrh. Hcchhh-ZzzZZzzz

A Verizon nagy fába vágta a fejszéjét, hogy megvette az AOL-t 4,4 milliárd dollárért. Tudod miért? A címből biztosan rájöttél, szóval az AOl felhasználók egy része még mindig betárcsázós internetet használ. Azaz 56 kbit/másodperc sebességgel csatlakoznak az internetre, közben az átlagos amerikai internet sebesség 11 Mbps, ami 200-szor gyorsabb a betárcsázós internetnél.

Ez azt jelenti, hogy 2,1 millió ember úgy csatlakozik az internethez minta 1995-1999-et írnánk. Pedig azóta sok minden változott, a gifek elárasztották jobban az internetet, videók is nagy sávszélességet igényelnek. Ez az AOL negyedéves jelentéséből derült ki. A betárcsázós internetért átlagosan 20 dollárt fizetnek a felhasználók. Egy felmérés szerint azért nem vált a legtöbb ilyen felhasználó, mert nem engedheti meg magának, illetve mert a könyékén nincs más alternatíva. Persze ettől még a felvásárlás jó ötlet volt.

És, akkor nézzük meg a Verizon részvényét, hiszen ő volt a felvásárló. A cégnek 100 millió mobilelőfizetője van. Az AOL megvásárlásával új területekre szeretne bejutni, és a mobileladás lassulásából fakadó kockázatát szeretné diverzifikálni más területek bevonásával. Ez üdvözlendő döntés. Az árfolyam eléggé hektikusan mozog. Mégis érdemes lehet vételben gondolkodni a várakozások meglovagolása miatt. 47 dollár alatt úgysem érdemes tartani a részvényt, így kis kockázatunk lesz (5,3%), míg a részvény 60 dollárig is felmehet, ami 20,9% profitot jelent. Így már érdemes kockáztatni is.

Verizon részvény elemzés  - finviz.com
Verizon részvény elemzés – finviz.com

Forrás: AOL, Google/finance, CNN

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek