KezdőlapTőzsdeAmerikában 2,1 millióan használnak még betárcsázós internetet. Beep-beep. Chcck. Eeeerrrhhrr. Bhrrh. Hcchhh-ZzzZZzzz

Amerikában 2,1 millióan használnak még betárcsázós internetet. Beep-beep. Chcck. Eeeerrrhhrr. Bhrrh. Hcchhh-ZzzZZzzz

-

A Verizon nagy fába vágta a fejszéjét, hogy megvette az AOL-t 4,4 milliárd dollárért. Tudod miért? A címből biztosan rájöttél, szóval az AOl felhasználók egy része még mindig betárcsázós internetet használ. Azaz 56 kbit/másodperc sebességgel csatlakoznak az internetre, közben az átlagos amerikai internet sebesség 11 Mbps, ami 200-szor gyorsabb a betárcsázós internetnél.

Ez azt jelenti, hogy 2,1 millió ember úgy csatlakozik az internethez minta 1995-1999-et írnánk. Pedig azóta sok minden változott, a gifek elárasztották jobban az internetet, videók is nagy sávszélességet igényelnek. Ez az AOL negyedéves jelentéséből derült ki. A betárcsázós internetért átlagosan 20 dollárt fizetnek a felhasználók. Egy felmérés szerint azért nem vált a legtöbb ilyen felhasználó, mert nem engedheti meg magának, illetve mert a könyékén nincs más alternatíva. Persze ettől még a felvásárlás jó ötlet volt.

És, akkor nézzük meg a Verizon részvényét, hiszen ő volt a felvásárló. A cégnek 100 millió mobilelőfizetője van. Az AOL megvásárlásával új területekre szeretne bejutni, és a mobileladás lassulásából fakadó kockázatát szeretné diverzifikálni más területek bevonásával. Ez üdvözlendő döntés. Az árfolyam eléggé hektikusan mozog. Mégis érdemes lehet vételben gondolkodni a várakozások meglovagolása miatt. 47 dollár alatt úgysem érdemes tartani a részvényt, így kis kockázatunk lesz (5,3%), míg a részvény 60 dollárig is felmehet, ami 20,9% profitot jelent. Így már érdemes kockáztatni is.

Verizon részvény elemzés  - finviz.com
Verizon részvény elemzés – finviz.com

Forrás: AOL, Google/finance, CNN

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek