Amerikában 2,1 millióan használnak még betárcsázós internetet. Beep-beep. Chcck. Eeeerrrhhrr. Bhrrh. Hcchhh-ZzzZZzzz

A Verizon nagy fába vágta a fejszéjét, hogy megvette az AOL-t 4,4 milliárd dollárért. Tudod miért? A címből biztosan rájöttél, szóval az AOl felhasználók egy része még mindig betárcsázós internetet használ. Azaz 56 kbit/másodperc sebességgel csatlakoznak az internetre, közben az átlagos amerikai internet sebesség 11 Mbps, ami 200-szor gyorsabb a betárcsázós internetnél.

Ez azt jelenti, hogy 2,1 millió ember úgy csatlakozik az internethez minta 1995-1999-et írnánk. Pedig azóta sok minden változott, a gifek elárasztották jobban az internetet, videók is nagy sávszélességet igényelnek. Ez az AOL negyedéves jelentéséből derült ki. A betárcsázós internetért átlagosan 20 dollárt fizetnek a felhasználók. Egy felmérés szerint azért nem vált a legtöbb ilyen felhasználó, mert nem engedheti meg magának, illetve mert a könyékén nincs más alternatíva. Persze ettől még a felvásárlás jó ötlet volt.

És, akkor nézzük meg a Verizon részvényét, hiszen ő volt a felvásárló. A cégnek 100 millió mobilelőfizetője van. Az AOL megvásárlásával új területekre szeretne bejutni, és a mobileladás lassulásából fakadó kockázatát szeretné diverzifikálni más területek bevonásával. Ez üdvözlendő döntés. Az árfolyam eléggé hektikusan mozog. Mégis érdemes lehet vételben gondolkodni a várakozások meglovagolása miatt. 47 dollár alatt úgysem érdemes tartani a részvényt, így kis kockázatunk lesz (5,3%), míg a részvény 60 dollárig is felmehet, ami 20,9% profitot jelent. Így már érdemes kockáztatni is.

Verizon részvény elemzés  - finviz.com
Verizon részvény elemzés – finviz.com

Forrás: AOL, Google/finance, CNN

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!