vasárnap, január 17, 2021

Amerikai piaci áttekintő – 2014. július 17.

Kisebb pluszokkal, csöndes kereskedéssel, jelentős makró adatok nélkül folyt tegnap a tengerentúli kereskedés. Mindhárom index (Dow, Nasdaq, S&P) a pozitív tartományban nyitott, ugyanakkor a Dow és az S&P tovább tudott emelkedni, előbbi mindenkori csúcsot döntött, a Nasdaq és a small-cap papírok már nem teljesítettek ilyen fényesen, napközben mínuszba is kerültek a technológia részvények. A mozgásból az látszik, hogy hisznek a befektetők Janet Yellen FED jegybank-elnöknek, aki a stabil, növekvő gazdaságot lát (Dow és S&P papírok), de egyes kis kapitalizációjú részvények túlértékeltséget mutatnak (Nasdaq, Russel 2000). Az, hogy mi túlértékelt vagy sem, majd a piac eldönti, de egy hiteles jegybankelnök erősíti a befektetői hangulatot, ezzel pedig a piacokat.

Tegnap elindult a Delivering Aplha konferencia, melynek keretében alapkezelők beszélnek a piacról, egyes részvényekről. Az eseményt fokozott érdeklődés övezi, a CNBC élőben közvetíti a beszélgetéseket, egyes kijelentések jelentős hatással is lehetnek az árfolyamokra. Azonban ne felejtsük el, hogy a guruk nem tuti befektetési tippeket osztanak meg a nagyközönséggel, hanem csak véleményt formálnak azokról, így érdemes kellő óvatossággal kezelni az itt elhangzottakat.

Újabb banki eredményszámokat ismerhettünk meg: ezúttal a Bank of America jelentett, nem túl acélos számai nem kápráztatták el a befektetőket, 2% mínuszban a papír, egyértelmű visszaesés az operatív működésben tavalyhoz képest. A nagyobb bankok közül hátravan még a Wells Fargo és a UBS eredményszámai, előbbi esetében csalódást, utóbbinál pozitív meglepetést várok.

A mai napon AMD, Morgan Stanley, IBM és Google jelentés várható. A második negyedévre 5.2%-os eredménybővülést és 3.2%-os árbevétel-növekedést várnak.

Jelenleg 64 hónapja tart a bikapiac, 1949-től számítva átlagoson 59 hónapig tartottak ezek a periódusok. 34 hónapja nem volt 10%-nál nagyobb esés az S&P-ben (vagyis korrekció), ugyanez nem mondható el a Russel 2000-ról és a Nasdaq-nál is bekövetkezett egy 8%-os esés az őszi csúcsponthoz képest. Az S&P 500 jelenleg 16.8-as P/E rátán forog, 118 dolláros eredménnyel. Ugyanez 2010-ben 85 dollár, 2011-ben 92 dollár, 2012-ben 102 dollár, 2013-ban pedig 111 dollár volt. 1954 óta átlagosan 16.4-es P/E rátán forgott az index, az utóbbi 10 év átlaga 14.4 volt.

19 negyedéve tart a gazdasági növekedés, 2009 harmadik és negyedik negyedévében, 2010 összes, 2011 összes, 2012 összes, 2013 összes és 2014 első negyedéve volt pluszos. Tavaly 2%-os GDP növekedést sikerült felmutatnia az amerikai gazdaságnak, az idei évre 2.2% a várakozás.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek