KezdőlapTőzsdeAmerikai piaci áttekintő - 2014. július 21. Hétfő

Amerikai piaci áttekintő – 2014. július 21. Hétfő

-

A csütörtöki, méretes esés után korrekció következett az amerikai indexeknél, jól látható, hogy amíg csütörtökön a félelem, addig pénteken már a kijózanodás, racionális gondolkodás dominált. Az ukrán-orosz konfliktus gazdasági szempontból jóval lényegesebb Európa számára, az amerikai vállalatok működésére a konfliktus hatása igen limitált (kivéve azokat, amelyeknek jelentős európai beszállítói/vevői kapcsolatuk van). A Dow és az S&P ledolgozta az előző napi esés nagy részét, de nem tudtak kimenni új csúcsra, 0.7-1%-os erősödéssel zártak. Velük ellentétben a Nasdaq és a Russel (tech és small-cap szektor) felülteljesítők voltak, őket érinti legkevésbé a konfliktus.

Pénteken nem voltak jelentős makroadatok, egyedül a Michigani fogyasztói bizalmi indexet publikálták, ami egy kicsit rosszabb lett a várakozásoknál, lényegi hatása nem volt a kereskedésre.

A General Electric jelentése sem okozott nagy meglepetést, megegyezett a konszenzussal, a cég ipari szegmense továbbra is jól teljesít, emellett próbálja leépíteni az alacsony növekedésű szegmenseit.

A mai napon is lesznek gyorsjelentések, ezek közül a Netflix-ét érdemes kiemelni, ahol az egy évvel ezelőtti 49 centes részvényenként nyereséggel szemben idén már 1.19 dollárt várnak az elemzők. A második negyedévre 5.2%-os eredménybővülést és 3.2%-os árbevétel-növekedést várnak.

Jelenleg 64 hónapja tart a bikapiac, 1949-től számítva átlagoson 59 hónapig tartottak ezek a periódusok. 34 hónapja nem volt 10%-nál nagyobb esés az S&P-ben (vagyis korrekció), ugyanez nem mondható el a Russel 2000-ról és a Nasdaq-nál is bekövetkezett egy 8%-os esés az őszi csúcsponthoz képest. Az S&P 500 jelenleg 16.8-as P/E rátán forog, 118 dolláros eredménnyel. Ugyanez 2010-ben 85 dollár, 2011-ben 92 dollár, 2012-ben 102 dollár, 2013-ban pedig 111 dollár volt. 1954 óta átlagosan 16.4-es P/E rátán forgott az index, az utóbbi 10 év átlaga 14.4 volt.

19 negyedéve tart a gazdasági növekedés, 2009 harmadik és negyedik negyedévében, 2010 összes, 2011 összes, 2012 összes, 2013 összes és 2014 első negyedéve volt pluszos. Tavaly 2%-os GDP növekedést sikerült felmutatnia az amerikai gazdaságnak, az idei évre 2.2% a várakozás.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek