Amerikai piaci áttekintő – 2014. július 22. Kedd

Visszaeséssel indult a hét az amerikai piacon, bár egyik indexben sem láttunk nagyobb esést. A Dow, S&P és a Nasdaq is 0.2-0.3%-os mínuszban fejezte be a napot, a kereskedés elején még az eladók domináltak, a végére viszont már megjöttek a vevők. Látható, hogy jelenleg az ukrán-orosz konfliktus és a második negyedéves gyorsjelentési szezon mozgatja az árfolyamokat, az USA-ban véleményem szerint inkább az utóbbira figyelnek a befektetők.

Hétfőn lényeges makro hírek nélkül folyt a kereskedés, a mai napon pedig a 14.30-as maginflációs adatra (energia és élelmiszerárak változását kiszűrő infláció) és a 16.00-kor napvilágra kerülő használt lakás értékesítések volumenére kell figyelni, amely az amerikai ingatlanpiac állapotáról fognak tájékoztatást adni.

Zárás után jelentett a Netflix: az árbevétel megegyezett a várakozással, az EPS viszont 1 centtel rosszabb lett, emiatt volt -3%-ban is a részvény. Az előfizetők száma viszont jobb lett, mint a várakozás, ez segítette pluszba a részvény kurzusát. A bejelentéskor igen nagy csapkodás volt az árfolyamban, ami rámutat két nagyon fontos tanulságra: egyrészt nem érdemes lekereskedni a bejelentéseket, hiszen ilyenkor az árfolyam extrém mozgásokat is tud produkálni, teljesen kiszámíthatatlanul. Másrészt, akik stop market megbízások helyett stop limiteket használnak (ez utóbbi hasznosabb, mert a pre-market és az after-hours ideje alatt is aktív a megbízás, így ha jön egy váratlan esemény, akkor elkerülhető, hogy nyitáskor az előzetesen beállított stop ár alatt teljesüljön az eladás), azoknak érdemes az ilyen, előre látható vállalati események idejére kivenni a megbízást és az esemény után újra betenni az ajánlati könyvbe, elkerülve a pozíció nem kívánt zárását. Sajnos tapasztalatból mondom mindezeket…

Ma már igazi nagyágyúk jelentenek, érdemes fokozott figyelemmel követni őket: nyitás előtt a Coca-Cola, Credit Suisse és a McDonalds, zárás után pedig az Apple és a Microsoft teszi közzé számait. Az Apple-nél a iPhone értékesítések volumenét, a Microsoftnál a Nokia-akivizíció folyamatai lesznek érdekesek. A második negyedévre 5.2%-os eredménybővülést és 3.2%-os árbevétel-növekedést várnak.

Jelenleg 64 hónapja tart a bikapiac, 1949-től számítva átlagoson 59 hónapig tartottak ezek a periódusok. 34 hónapja nem volt 10%-nál nagyobb esés az S&P-ben (vagyis korrekció), ugyanez nem mondható el a Russel 2000-ról és a Nasdaq-nál is bekövetkezett egy 8%-os esés az őszi csúcsponthoz képest. Az S&P 500 jelenleg 16.8-as P/E rátán forog, 118 dolláros eredménnyel. Ugyanez 2010-ben 85 dollár, 2011-ben 92 dollár, 2012-ben 102 dollár, 2013-ban pedig 111 dollár volt. 1954 óta átlagosan 16.4-es P/E rátán forgott az index, az utóbbi 10 év átlaga 14.4 volt.

19 negyedéve tart a gazdasági növekedés, 2009 harmadik és negyedik negyedévében, 2010 összes, 2011 összes, 2012 összes, 2013 összes és 2014 első negyedéve volt pluszos. Tavaly 2%-os GDP növekedést sikerült felmutatnia az amerikai gazdaságnak, az idei évre 2.2% a várakozás.

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek