KezdőlapGazdaság és üzletAz orosz hírek a platinát is érintik

Az orosz hírek a platinát is érintik

-

A platina árfolyamát több tényező is befolyásolja az elmúlt hónapokban. Egyrészt az orosz-ukrán konfliktus másrészt pedig a dél-afrikai sztrájkok. Azért fontos ez a két ország, mivel a platina ellátás 70%-át a két ország adja. Platinát használnak fel többek között a autóiparban, ékszereknél és orvosi eszközökben. Amennyiben további sztrájkok lennének a dél-afrikai köztársaságban, akkor mindennap 10 ezer uncia termelés esne ki, ami nagy hiányt okozna.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Putyin lenyugtatta a kedélyeket, így a platina árfolyama kicsit csökkent, de még mindig nagyon labilis. Jelenlegi szinteken az elemzők inkább árfolyam emelkedést várnak, mint csökkenést. 1600 feletti árfolyam felett újra nekilendülhet az árfolyam. Látszik, hogy nagyon hektikus a mozgása az elmúlt két évben.

platina

 

Bármi kérdésed van írj emailt a kereskedes@minner.hu emailcímre!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek