Az orosz hírek a platinát is érintik

A platina árfolyamát több tényező is befolyásolja az elmúlt hónapokban. Egyrészt az orosz-ukrán konfliktus másrészt pedig a dél-afrikai sztrájkok. Azért fontos ez a két ország, mivel a platina ellátás 70%-át a két ország adja. Platinát használnak fel többek között a autóiparban, ékszereknél és orvosi eszközökben. Amennyiben további sztrájkok lennének a dél-afrikai köztársaságban, akkor mindennap 10 ezer uncia termelés esne ki, ami nagy hiányt okozna.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Putyin lenyugtatta a kedélyeket, így a platina árfolyama kicsit csökkent, de még mindig nagyon labilis. Jelenlegi szinteken az elemzők inkább árfolyam emelkedést várnak, mint csökkenést. 1600 feletti árfolyam felett újra nekilendülhet az árfolyam. Látszik, hogy nagyon hektikus a mozgása az elmúlt két évben.

platina

 

Bármi kérdésed van írj emailt a kereskedes@minner.hu emailcímre!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!