Azt is mondhatjuk, hogy az Apple aranybefektető is egyben – 1 tonna aranyat nyert ki a mobiljaiból 2015-ben

Arról valószínűleg hallottál már, hogy az elektronikai készülékek tartalmaznak kis mennyiségű aranyat, ezüstöt. Az Apple termékeibe is így kerülnek bele ezek a nemesfémek, pl. az iPhone-ba is. Az Apple azért, hogy megmutassa a világnak, hogy környezettudatos, meghirdette újrahasznosítási programját. Amiben több millió használt Apple terméket vásárolt vissza, és közel 1 tonna aranyat nyert ki belőlük.

Jól olvasod, 1 tonna aranyat, melynek piaci értéke jelenleg 40 millió dollár, átszámítva 11 milliárd forint (kerekített értékeket látsz). De ez még semmi. A cikk címében olvashattad, hogy arany befektető is egyben. Miért? Mert régi, használt készülékeket vásárolt vissza, tehát az abban szereplő aranyért még alacsonyabb árat fizetett a gyártás során. Mennyit nyert? Ha csak 2007-től nézzük azokat a termékeket, amiket visszavásárolt (Mac, iPhone…), akkor az arany árfolyama azóta 800 dollárról 1300 dollárig emelkedett unciánként. Tehát bőven két számjegyű hozamot tud felmutatni az így kinyert aranyból, és most meg sem kell vennie az új készülékek gyártásánál. Ezért a pénzért megéri lehajolniuk. Igaz?

Kedvet kaptál ahhoz, hogy foglalkozz az arany témával, mint hosszú távú befektetési formával?
Mint láthatod, az aranynak több felhasználási területe is van, és az egyre több elektronikai eszköz miatt még több aranyat fognak felhasználni, ami feljebb viheti az árát. Természetesen nem csak ez befolyásolja az árat, de jól láthatod a felértékelődés egyik tényezőjét.

A tőkéd egy kis részét érdemes aranyban is tartani, és láthatod a világ elmúlt időszakban történt bizonytalanságai (török puccskísérlet, terrortámadások, BREXIT, Észak-Korea atomfegyverkezése, kisebb háborúk, ISIS) mind-mind hatnak arra, hogy az arany még évtizedekig a köztudatban lesz, és a befektetők kedvelik, mint biztonságos megtakarítási formát.

Kapcsolódó tartalom:

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!