Bio élelmiszerek nem csak gazdagoknak

A bioélelmiszerek a prémium kategóriába tartoznak. A piacra elég nehéz a belépés, mivel nem mindenki engedheti meg magának az ilyen élelmiszereket. Az amerikai székhelyű Whole Foods Market mégis piacvezető ebben a szektorban. Hamar felismerte a vállalat, hogy mikor kell beindítani az üzletet. Sorban nyitotta az újabb és újabb boltokat a gazdagabb környékeken. Ezután nem állt meg a terjeszkedésben, mert észrevette, hogy a nem tehetős lakosság között is van olyan, aki megfogja venni a termékét. Könnyű volt konkurensek nélkül tehát felhúzni egy bizniszt, de aztán a Wall-Mart vérszemet kapott, és elkezdte olcsóbban adni a biotermékeket, tehát itt tartunk most. Azért mégis a vásárlók jobban megbíznak a Whole Foods termékeiben, mint az előbb említett szupermarketláncban.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
És mi a legjobb? Az, hogy az árfolyam a mélyben van. Először csak egy korrekciónak tűnt, aztán lett belőle egy eső trend. Sok elemző is furán nézi az árfolyamot, mivel a cég eredményei jók. Nemhogy nyereséges, hanem még 10% feletti nyereség növekedést is fel tud mutatni.
Ezek az elemzőcégek friss várakozásaik:
Oppenheimer $61,
Telsey Advisory Group $55,
BB&T Capital Mkts $61

Látható, hogy 25-30%-os növekedést látnak az árfolyamban. Most a várakozások újra felhúzhatják az árfolyamot, érdemes odafigyelni rá, és persze egy emelkedő korrekció is várat már magára.

 

whole_food

 

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket is:
Támadják a Herbalifeot

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)