CGI, számítógépes modellek tűntek fel az Instagramon. Az egyiknek már 1 millió követője van

Megmondanád a fenti modellről, hogy robot? Erről a képéről lehetséges, hogy nem, de a többi képén azért látszik, hogy nem hús vér ember (lent). Egyre több hasonló számítógépes modell tűnik fel a közösségi oldalakon. Miért írom, hogy modell? Azért mert egyre több divatcég próbálja ki azt, hogy a ruhájukat, kiegészítőiket ilyen “modelleken” keresztül promótálják. Honnan indult ez az egész? Az alábbi képpel:

 

Stealing Molly’s #TBT but honestly shoulda stole those glasses 😍😍😍

*~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) által megosztott bejegyzés,

 

Egy művészeti projektként indult még 2016-ban, amikor is létrehozták az Instagram profilját a számítógéppel készített modellnek, Lil Miquela-nek. Egyre több képet töltöttek fel. A követők többségének természetesen feltűnt, hogy nem igazi a hölgy, míg nem egyszer csak felvállalták, hogy bizony ő egy robot. Modellként, sőt influencerként viselkedik, mintha élne, vagyis az alkotóik úgy tesznek, mintha tényleg élne. Sőt még zenei karrierjét is elindították a Not Mine számmal (bár utóbbi nem annyira újdonság, vannak virtuális művészek lásd Gorillaz). Még egy divatbemutató promóciójában, reklámjában is szerepelt.

Hozzá hasonló profilok még a  BermudaBlawko és Shudu. 

Erre a piacra le is csapott egy brit ügynökség, az Irmaz, akik ilyen digitális modellekkel foglalkoznak. A megbízóval közösen kitalálják, hogyan nézzen ki a modell, milyen neme legyen, milyen legyen a bőrének a színe…

Hülyeség? A cégeknek miért tetszik?

Igen, gondolhatod, hogy megérett a világ a pusztulásra.

Azért a cégek szerencsére a hús-vér modelleket keresik még mindig, hisz így is rengeteg gyönyörű modell van a piacon. A technológia másra kell. Nem véletlen, hogy kísérleteznek vele a cégek, amikor egyre több virtuális (VR) és kiterjesztett valóságos megoldás jelenik meg a piacon. Hamarosan ezek a modellek nemcsak képeken, hanem videóban és különböző VR/AR megoldásban is láthatóak lesznek.

Most pedig térjünk vissza a valóságba. Kapcsolódó cikk: Instagram marketing tippek, ötletek, cikkek a Minneren

Fotó: lilmiquela /Instagram
Forrás: CNN

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!