Csökkenő trendben az olaj

Az olaj (crude oil) árfolyama 105 dollárról fordult az múlt hetekben. Egy szezonális csúcsot láthattunk. Az amerikai olaj adatok megnyugtatóak, és az elemzőket a csökkenés felé tereli. Az alábbi képen láthatjuk, hogy először a Szíriai hírek nyomták fel az árfolyamot, majd ezt követően az ukrán-orosz konfliktus hatott ki az olaj árára. Az elemzők többsége túlárazottnak véli az árfolyamot, mivel a jelen gazdasági környezet már jónak mondható, és 80-90 közötti olaj árfolyamot jósolnak.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
fxcm_oil_dailyfx

 

A grafikon alján a COT adatoknál látszik, hogy már csúcson vannak a “large traders” pozíciók, míg a “hedgeres” pozíciók negatív csúcsokat döntenek. Ez is egy jel lehet a további csökkenésre, mert korrekció várható az értékekben.
Az árfolyam-ban is szűkülést láthatunk, tehát amennyiben kitörés lesz, nagyobb a valószínűsége a csökkenésnek, és akkor 1-2%-ok is csökkenthet 1-2 hét alatt.

oil

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!