péntek, január 15, 2021

Devizázni akarsz (forexezni), mutatunk egy jobbat

A technikai elemzéssel most már nehéz olyan nagy hozamot elérni, mint anno Larry Williams tette, ő volt olyan év, hogy 10000%-os hozamot tett zsebre.  Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet profitot elérni, igenis lehet, de az előbb említett százalékot nehéz, főleg devizákon. Ez persze függ a piactól is. És itt a kulcsmondat. Szóval jelenleg kell keresni egy olyan piacot, amit még a tőzsdézők nem fedeztek fel.

És mi ez a piac? Hát a bitcoin. Van több olyan brókercég is, ahol lehet játszani az árfolyam mozgásra. Miért jó ez? Mert a bitcoinon még hatásosak lehetnek az alap technikai elemzés stratégiák is. Miért? A forgalom alacsony, a forgalmat látod is, így könnyebben kiszámolhatóak az indikátorok, például a fent említett Larry Williams indikátora a Willliams%R indikátor (még a cikkben szereplő képen is szerepel, a kép alján). De mielőtt nekiállsz tegyük tisztába az előbb leírtakat.
1. A forgalmat én nem a brókercég forgalmára értem, hanem a bitcoin tőzsdéken (így hívják őket, de igazából inkább bitcoin boltnak hívnám, itt lehet venni bitcoint, és eladni bitcoin, ha már rendelkezel vele). Nos tehát ezt nézzük, ezen elemzünk, de nem itt kereskedünk. Ezen a linken például a Bitstamp bitcoin piac árfolyamát és adatait éred el. Itt elemzünk.
2. Tehát a brókercéget csak arra használod, hogy megkösd a pozíciódat. Ez ebben az esetben nem a Bitstamp tehát, mivel ott elég nehéz lenne árfolyam esésre játszani. Brókercéget nem írok, mert nem adok ingyen reklámot, akit érdekel, hogy én hol fogok kereskedni, írjon emailt a kereskedes@minner.hu-ra,

Én most kezdek bele, egy jó kis bitcoin spekulációba, mivel kicsit nagy a költsége, így nem napon belül kereskedek vele, lehet 1-2 hétig is tartok egy pozíciót.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek