Egyik vállalkozás ötlet sem tetszik? Végignézted a listát, de egyik sem hozott lázba?

legjobb vállalkozás ötlet keresés

Vajon mi lehet az oka? Egyébként itt ragadnám meg a figyelmed, hogy folyamatosan aktualizálva vannak az ötletek, tehát amit ma olvasol, holnap már ki van bővítve, így érdemes többször is átnézni a Minner 200 üzleti ötletét. Na, de térjünk vissza az eredeti kérdésre! Itt van ez a több száz üzleti ötlet, megoldás egy helyen és mégsem találsz testhezállót. Miért?

Ezt a kérdést már milliószor feltettem, sőt nap mint nap találkozok veletek és felteszem, nektek szegezem a kérdést, ha azt hallom: nem találtam olyat, ami hozzám illik. Lehetsz te festő, vagy ügyvéd, vagy bolti eladó (aki később vállalkozást akar) egy biztos, a vállalkozáshoz kell:

tudás, ismeret

Nem, nem arra értem, hogy tanulj meg könyvelni, vagy marketinget átólzéig. Hanem arra a tudásra, ami kell ahhoz, hogy a vállalkozásodat jól tudd működtetni. Az adott piaci ismeretet meg kell szerezned. Mondok is egy példát. Pont pár napja írtam le egy sztorit a kell-e neked üzleti tanácsadó cikkben. Igazából mindkét sztorit akár ide is újra leírhatnám, de most csak az egyiket hozom fel újra. Megkeresett két informatikus akik webshopoknak akarnak egy központi webáruházat összehozni, mondván ő rajtuk keresztül még több terméket tudnak eladni. Egy baj van csak, közben kiderült semmit sem tudnak a webshopokról. De úgy tényleg semmit: hogyan működnek, mi a fő problémájuk most, hogyan reklámozzák magukat, milyen megoldásokat használhatnak csomagszállításra… és még sorolhatnám. Ez nem baj!

Pont ezért jöttek hozzám, illetve tudod mi a legjobb az egészben (Na most fognak megint betámadni, hogy pozitív vagyok)? Az, hogy tudjuk már mit nem tudnak, tehát ki tudtam jelölni, hogy mit ismerjenek meg, minek nézzenek utána. Ennyi, csak ennyi választja el őket, hogy sikeres vállalkozást indítsanak, működtessenek.

Ami meggátol egy ötletnél, amit olvasol a Minneren, az az ismeret hiánya
Ha már akkor lusta vagy utána nézni dolgoknak, akkor mi lesz később? Igen, egy vállalkozásnál meg kell csinálni a házi feladatot! Ha pubot, éttermet akarsz nyitni, megkérdeznél előtte egy vendéglátós ismerőst? Na látod! (remélem igennel válaszoltál). Egyébként még ismerős sem kell, bárki segít majd meglátod. Na vállalkozzunk! Szerezz ismereteket! Ismerd meg a piacod. Soha nem fogsz felesleges munkát végezni, mert egyik piacon megismert dolgokat nagyon sokszor fel tudod használni egy másik területen, vállalkozásban. Keress, kutass! A cikkek ebben is segítenek!

Nézd át újra a vállalkozás ötleteket! Hidd el, sokszor új megvilágításba tudod helyezni őket, új ihletet kapsz. Kattints ide!

Tudod még mi jár a fejedben! Érdemes belevágni abba a Minneres vállalkozás ötletbe, amit már több ezer ember olvasott?

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás