Elszállhat az olajár? Venezuelában se rózsás a helyzet

Február óta kormányellenes tüntetések vannak Venezuelában is. Az országban nagyon magas infláció és árucikk hiánnyal küzdenek. Nicolás Maduro elnök nem tudja kézben tartani a fejleményeket, és az ország a csőd szélén áll.
A nemzeti deviza, a bolivár is folyamatosan gyengül.
Nagy félelmekre ad okot a nagy olaj készlet, mivel egy államcsőd esetén elszállhat az olajár. A világ olajtartalékának több mint 25%-a található az országban. Az USA fő beszállítója, így Obamáéknak is fontos, hogy megoldják a problémát. Maduro fel is vette a kapcsolatot az Egyesült Államokkal, de lehet már késő.

A Crude olaj (WTI) árfolyama az utóbbi időben a 100 dolláros ár körül mozog. Amennyiben a helyzetet nem tudják kézben tartani az az árfolyam 10-20%-ot is emelkedhet, ami így kihat a mi benzin és gázolaj árainkra is.
Még egy fontos szempont, hogy a karibi térségbe is Venezuela szállítja az olajat, így a feltörekvő országok devizáit ez is hazavághatja.

oil_venezuela

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!