KezdőlapGazdaság és üzletEmelkedik a Bitcoin ára, mert megnyílt az USA első szabályozott bitcoin tőzsdéje

Emelkedik a Bitcoin ára, mert megnyílt az USA első szabályozott bitcoin tőzsdéje

-

A Coinbase hosszas hatósági tárgyalások után beindította Lunar névre keresztelt bitcoin tőzsdéjét. Az előnye az, hogy teljesen szabályozott körülmények között történik a kereskedés, így ez lett az első USA-ban működő szabályozott bitcoin tőzsde. Eddig az Egyesült Államok 25 tagállamban kapta meg az engedélyt, és folynak a tárgyalások a további államok engedélyéről is.

A tőzsde magán és intézményi befektetők előtt is nyitva áll. Az első 3 hónapban költségek nélkül lehet tőzsdézni, majd ezután 0,25%-os tranzakciós költséggel.

Nem is olyan régen jelentették be ugyancsak amerikai székhelyű bitcoin tőzsde indítását a Winklevoss fivérek. Onnan ismerhetjük őket, hogy ők voltak elvileg a Facebook kitalálói, de végül kaptak kis pénzt (65 millió dollár), és nem perelik tovább Mark Zuckerberget. Na, de visszatérve a bitcoinra a fivérek bitcoin tőzsdéjét pedig Gemini-nek hívják.

Láthatjuk, hogy már szabályozott körülmények között is lehet majd a bitcoinnal kereskedni, így a bitcoin volatilitása is csökken majd. Érdemes elolvasni előző cikkünket a bitcoin árfolyam eséséről.
Azóta az árfolyam picivel feljebb van, és remélhetőleg újra eléri a 350 dolláros árfolyamot. Ez a szint azért is érdekes, mert itt térül meg elvileg a bitcoin “bányászok” befektetése. Tehát spekuláció szempontjából fontos ár. Jelenleg 260 dollár egy bitcoin.

Forrás: cnn, newsbtc.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek