péntek, január 15, 2021

Emelkedik a Bitcoin ára, mert megnyílt az USA első szabályozott bitcoin tőzsdéje

A Coinbase hosszas hatósági tárgyalások után beindította Lunar névre keresztelt bitcoin tőzsdéjét. Az előnye az, hogy teljesen szabályozott körülmények között történik a kereskedés, így ez lett az első USA-ban működő szabályozott bitcoin tőzsde. Eddig az Egyesült Államok 25 tagállamban kapta meg az engedélyt, és folynak a tárgyalások a további államok engedélyéről is.

A tőzsde magán és intézményi befektetők előtt is nyitva áll. Az első 3 hónapban költségek nélkül lehet tőzsdézni, majd ezután 0,25%-os tranzakciós költséggel.

Nem is olyan régen jelentették be ugyancsak amerikai székhelyű bitcoin tőzsde indítását a Winklevoss fivérek. Onnan ismerhetjük őket, hogy ők voltak elvileg a Facebook kitalálói, de végül kaptak kis pénzt (65 millió dollár), és nem perelik tovább Mark Zuckerberget. Na, de visszatérve a bitcoinra a fivérek bitcoin tőzsdéjét pedig Gemini-nek hívják.

Láthatjuk, hogy már szabályozott körülmények között is lehet majd a bitcoinnal kereskedni, így a bitcoin volatilitása is csökken majd. Érdemes elolvasni előző cikkünket a bitcoin árfolyam eséséről.
Azóta az árfolyam picivel feljebb van, és remélhetőleg újra eléri a 350 dolláros árfolyamot. Ez a szint azért is érdekes, mert itt térül meg elvileg a bitcoin “bányászok” befektetése. Tehát spekuláció szempontjából fontos ár. Jelenleg 260 dollár egy bitcoin.

Forrás: cnn, newsbtc.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek